Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Minister Ascher_bij_KantersMinister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft maandagmiddag enkele Poolse werknemers van champignonbedrijf Kanters in Heeswijk-Dinther ontmoet.

Het bezoek van de minister is een initiatief van vakbond CNV Vakmensen, dat zo de uitbuiting van Poolse arbeidsmigranten aan de kaak wil stellen.

De minister kreeg een rondleiding door het bedrijf en sprak er met arbeidsmigranten die in het verleden moesten werken in schijnconstructies. Positieve uitzondering

Het champignonbedrijf in Heeswijk-Dinther is volgens CNV Vakmensen een toonbeeld van hoe bedrijven wél moeten omgaan met Oost-Europese arbeidsmigranten. Volgens de bond worden er nog altijd veel arbeidsmigranten uit Oost-Europa gedwongen om in Nederland te werken in schijnconstructies.De minister werd ontvangen door CNV Vakmensen-voorzitter Arend van Wijngaarden en CNV-voorzitter Maurice Limmen.

(foto: Raoul Cartens)

Zie ook filmpje Omroep Braban:

http://www.omroepbrabant.nl/?news/224434732/Minister+Asscher+belooft+maatregelen+tegen+uitbuiting+Oost-Europeanen+in+land-+en+tuinbouw.aspx