Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

rabobank.jpgMaandagavond 19 mei lieten ruim 300 60+ leden van Rabobank Bernheze Maasland zich informeren over ‘Modern Bankieren & Modern Verzekeren'. Velen namen ook, na afloop van de presentaties in Cultureel Centrum De Pas, actief deel aan de workshops ‘Rabo Mobiel' of ‘Internetbankieren'.

Anderen waagden zich aan een chatsessie of maakten kennis met de pratende Chipknip.

Voor sommige leden was het zelfs iets té druk. Zij haastten zich dinsdagochtend naar de bank om zich te laten voorlichten en gingen direct overstag en kochten een Rabo Mobiel.


modernbankieren-1.jpg
 



Overweldigende opkomst

"Dat de bijeenkomst, speciaal voor de oudere leden van Rabobank Bernheze Maasland, in een behoefte zou voorzien hadden we wel verwacht," vertelt Piet Peters, directeur Commercie. "Maar dat de opkomst zó groot zou zijn, met zoveel enthousiaste leden die zelf veelal actief hebben deelgenomen aan de avond, hadden we niet durven dromen. We hebben vorige week in allerijl de locatie gewijzigd van ons eigen Financieel Advies Centrum naar een ruimere locatie in Heesch. Nadat na de Pinksteren de aanmeldingen binnen bleven komen, leek ons dit wel de juiste beslissing. Op deze manier konden we voldoende ruimte bieden aan de leden om zelf kennis te maken met de verschillende kanten van ‘Modern Bankieren'".

modernbankieren-2.jpg

Workshops

"We wilden onze leden graag interactief kennis laten maken met Rabo Mobiel, chatten met een adviseur, de pratende chipknip, Internetbankieren en de Random Reader Comfort. Daarvoor hadden we na afloop van de plenaire presentatie, verschillende hoekjes en ruimtes ingericht waar de leden zelf aan de slag konden". Veel van de leden bleken al te beschikken over Internetbankieren, maar leerden toch weer nieuwe dingen van hun ‘buurman of buurvrouw'. Zoals hoe je kunt zien dat je je op een beveiligde pagina bevindt. Voor andere was het hele Internetbankieren nieuw. Zij waren vooral geïnteresseerd in de cursus Internetbankieren die in elke kern van het werkgebied van de bank wordt gegeven. Dit wordt gesponsord door de bank én gegeven door trainers die opgeleid zijn door de bank.

Ook Interpolis was vertegenwoordigd op de avond. Zij namen het deel van de presentatie voor hun rekening over ‘Modern Verzekeren & preventie, diensten in plaats van producten'. Hierna lieten zij de leden branddekens en rookmelders zien en konden mensen vragen stellen over preventie in het algemeen.

modernbankieren-3.jpg

Rabo Mobiel

De medewerkers die met ‘rode koontjes' de meeste drukte rondom hun stand hadden, waren diegene die informatie en demonstraties gaven over RaboMobiel. De leden stonden hier letterlijk te ‘dringen'. Ook de gratis ‘Solar Charger' bij aanschaf van een telefoon of abonnement viel goed in de smaak. Maar liefst twee mobieltjes werden nog vóór 10.00 uur de volgende morgen verkocht. "Een leuke extra attentie," werd de ledenaanbieding door een vrouwelijk lid genoemd, "handig voor op vakantie en hoe noemde die mevrouw dat?" "Groen", vult haar man aan. "Groen en nog MVO ook".


Evaluatie

Ook de evaluatieformulieren werden voor het eerst op een moderne manier ingevuld. Twee internetzuilen markeerden de uitgang met tien korte vragen over de workshops, de presentaties en de gehele avond. Niet alleen vonden de leden het erg leuk om op deze manier de vragenlijst in te vullen, ook scheelde het een hoop geschrijf en verliep het een stuk sneller. Met maar liefst 111 ingevulde enquêtes en een 8 als gemiddeld rapportcijfer, kijkt de bank terug op een bijzondere, innovatieve avond voor haar 60+ leden.