Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

rabobanklogo.gifPer 1 september verlaat directievoorzitter Wim Bens Rabobank Bernheze Maasland. De heer Bens gaat een nieuwe uitdaging aan bij de nabij gelegen banken Rabobank Uden en Omstreken & Rabobank Veghel-Erp. Naast het leiden van de beide banken is zijn voornaamste taak als fusiecommissievoorzitter de fusie, die per 1 april 2009 voor ogen staat, tot een goed einde te brengen.  
Wim Bens, directievoorzitter van Rabobank Bernheze Maasland, actief lid van Stichting Bridges en Lions Bernheze, betrokken bij de gemeente Bernheze en niet minder bij de gemeenten Lith en Maasdonk, coöperatieman in hart en nieren en een gerespecteerd voorzitter en bestuurder verlaat per 1 september zijn Rabobank. Wim vertelt: “ Per 1 september ben ik benoemd tot voorzitter van de directie van Rabobank Uden en Omstreken en van Rabobank Veghel-Erp.
Daarnaast ben ik tot beoogd directievoorzitter van de fusiebank Uden Veghel benoemd. Naast het leiden van de beide banken is mijn voornaamste taak om als fusiecommissievoorzitter de fusie, die per 1 april 2009 voor ogen staat, tot een goed einde te brengen”. 

Verbindingen leggen“ Op zich is het niet vreemd dat juist ik gevraagd ben voor deze specifieke opdracht. Het fuseren, het smeden van samenwerkingen en het reorganiseren loopt als een rode draad door mijn carrière. Het is voor mij een nieuwe en een grote uitdaging om van deze twee banken één bank te maken die succesvol in de markt gaat opereren.” BetrokkenheidHij maakte zich hard voor vele stichtingen en verenigingen in het werkgebied van de bank en heeft zich actief ingezet voor het alom bekende Bernhezer Business Gala, sinds dit jaar bekend als het Bernhezer Ondernemers Feest.
Ook wist hij op geheel eigen wijze de leden in de gemeenten Lith en Maasdonk te enthousiasmeren voor ons Coöperatief Dividend. Hoewel Bens zijn kennis en enthousiasme per september in gaat zetten in het werkgebied Uden-Veghel, zal hij nauwe verbindingen en een sterke betrokkenheid houden met Bernheze, Lith en Maasdonk. Niet alleen vanwege zijn gezinsleven en sociale netwerken in Heesch, maar ook vanuit pure interesse en nieuwsgierigheid. “Een gebied als dit en een bank als Rabobank Bernheze Maasland laat je niet zomaar achter”.