Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

frietje.jpgAan Plein 1969 openen Monique Verkuijlen en Peggy van Biesen zondag de deuren van hun nieuwe lunchroom en cafetaria, die 'Halte 5' gaat heten. "Over de naam hebben we lang gebrainstormd.
Toen hebben we tegen elkaar gezegd: we hebben huisnummer 5 en daar moeten de mensen stoppen om wat te eten of te drinken." Bron: Brabants Dagblad.
De nieuwe eigenaren roepen zelf al jaren dat ze iets voor zichzelf willen beginnen. "Iedere keer als we langs dit pand kwamen, zeiden we dat dit het mooiste punt van Heeswijk-Dinther is voor een lunchroom. Het ligt het meest centraal, bij de markt en tussen alle winkels. Puur voor deze locatie zijn we gegaan, want hier is altijd wat te zien en te beleven", vertellen beide vriendinnen uit Heeswijk-Dinther.

Afgelopen maanden bouwde het tweetal naar eigen idee hun nieuwe zaak in het lege hoekpand van appartementencomplex Jonckerplaets. In het 180 vierkante meter metende pand werd een lunchroom en een cafetaria gerealiseerd. "Met de lunchroom hebben we net wat meer te bieden dan in een cafetaria alleen. We gaan voor kwaliteit, verse producten en lekkere luxe broodjes. Ook voor ons is het allemaal boven verwachting verlopen. Het werd steeds mooier en mooier", vertelt Van Biesen.

Door een muur worden lunchroom en cafetaria van elkaar gescheiden. Verder is er een keuken, toiletten en een fleurig gekleurde speelhoek voor de kinderen.

In de lunchroom geven chique behang, donkerbruine meubels en een houten vloer de gewenste huiskamersfeer. Een donkerbruine bar met groot plasmascherm staat er prominent te zijn.

In de cafetaria is een aparte ijshoek en zijn ook veel donkerbruine kleuren verwerkt.

Halte 5 heeft geen specifieke doelgroep voor ogen, maar richt zich wel op het winkelende publiek. Daarom is de zaak op dinsdag tot en met zaterdag om tien uur 's morgens al geopend. Belangrijk vinden de eigenaren een goeie sfeer onder gasten en personeel. Verkuijlen: "We hebben een leuk en sterk team van tien mensen, personeel met veel ervaring, dat we op handen dragen. Als je ergens binnenkomt, moet je je thuis voelen. Dat huiskamergevoel willen we de mensen geven. Mensen het gevoel geven rustig te kunnen gaan zitten en lekker te kunnen eten, terwijl de kinderen spelen." Van Biesen vult aan: "Het is chique maar toch laagdrempelig, voor mensen die snel een bakje friet willen eten en voor mensen die rustig willen zitten om te eten of voor een kop koffie."

Halte 5 is zeven dagen per week geopend