Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

bakker_van_doorn_003_081001_pavm.jpgAmbachtelijke bakkerij Rien van Doorn opent op donderdag 2 oktober  een vestiging in Heeswijk- Dinther . Van Doorn heeft nog drie winkels, waarvan twee in St.Michielsgestel en een in Schijndel. Twintig jaar hebben Toon en Sjan van Zoggel in het  honderd jaar oude pand een slijterij gehad, ’t Huukske genaamd.Sjan zien we terug in de winkel, zij gaat drie halve dagen per week bij de ambachtelijke bakker werken.

 

Feestelijke opening ambachtelijke bakkerij van Doorn

Vandaag 1 oktober  mocht de vader van Rien als eerste naar binnen, maar voor hij dat deed moest er eerst een heel groot brood doormidden gesneden worden. Hij was er zichtbaar trots op en terecht. Deze dag was alleen voor familie,personeel, vrienden en genodigden. 

  bakker_van_doorn_037_081001_pavm.jpg

Familiebedrijf

Het gezin van Rien en zijn vrouw Hanneke werken bijna allemaal in de bakkerij, Rien en zijn zoon Mark  bakken het brood, zoon Maikel heeft een grondstoffen-mengbedrijf, ook gevestigd in Heeswijk-Dinther . Dochter Janne heeft een heel andere richting gekozen, zij is afgestudeerd in de psychologie. De jongste zoon Rik werkt in een andere bakkerij om ervaring op te doen zodat hij later ook in het bedrijf  kan werken .’’Ons mam is manusje van alles volgens Mark’’. Het familiebedrijf bestaat al 102 jaar en ze mogen zich ‘hofleverancier’ noemen.

 

Fijn Lijntje

Ze zijn bekend geworden met het koolhydraatarme brood Fijn Lijntje. Rien en zijn zoon Maikel namen in september 2006  ‘Fijn Lijntje’ over van de Belgische bedenker Vanlommel. Maikel heeft driehonderd meter verderop zijn grondstoffen-mengbedrijf, dus was het logisch om hier ook een winkel te openen. Het koolhydraatarme brood zal naast het gewone assortiment, zoals brood, gebak en bonbons, elke dag uit voorraad leverbaar zijn.

 

Specialiteit

“Onze nogatinetaart is ook heel speciaal, die is aanstaande  vrijdag en zaterdag in de reclame, dus wellicht komt U een stukje proeven”. ”We komen ook met een Heeswijkse specialiteit, maar dat is nog even geheim”. Er zijn ook nog 8000 tassen verspreid met leuke aanbiedingen, aldus van Doorn".  

Hopelijk op een kennismaking met de 4e en de 5e generatie van Doorn, ambachtelijke bakkers.  

Veel succes!    

Tekst:  Wilma van Zoggel

Foto’s: Petra van Meerten