Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

0906008_pavm_ijssalon_asperia_13.jpgDe voorbereidingen en de schoonmaak zijn in volle gang om aanstaande vrijdag 12 juni  een mooie nieuwe ijssalon te openen. Wat voorheen een bar was, wordt nu een ijssalon. Het zaaltje erachter kan gebruikt worden voor feesten en partijen, of voor een koffietafel.

Er is plaats voor 60 tot 80 personen. De plafonds en de lambrisering zijn hagelwit geschilderd en op de vloer ligt donkergrijze laminaat.Deze week wordt alles schoongemaakt en ingericht om er een mooi geheel van te maken. 

Vijf jaar geleden ontstond bij Barbett van Steenbergen het idee om een ijssalon met Italiaans ijs te beginnen en ze is daar voor vier dagen naar Italië op cursus geweest om het ijs ambachtelijk te leren maken. Om bij te blijven gaat ze nu een keer in het jaar naar Wageningen,om een cursus ijs maken te volgen. Het maken van ambachtelijk  ijs zit bij haar in de familie, zij is de vierde generatie die zelf soft- ijs maakt. Haar overgrootvader is er mee begonnen. Ze laat een oude foto zien waar haar vader (Simon) op staat, als kleine jongen voor de ijskar.  

Wat kunnen we verwachten?

Er is keuze uit 39 verschillende smaken “ambachtelijk ijs” met vers fruit en andere lekkere ingrediënten.
Er is ook gedacht aan kinderen met een lactose- intolerantie en er is ijs op yoghurt- en waterbasis, zodat ook zij kunnen genieten van een ijsje.
Buiten komt een  groot terras en als het koud is kunnen mensen ook binnen zitten, de ruimte kan ik dan groter maken door de wand open te schuiven.
In de winter wil ik ook ijsstaarten gaan maken, aldus een enthousiaste Barbett.

Het zal zeker een succes worden, aan haar zal het niet liggen.
Hopelijk wordt het een mooie zomer voor een lekker Italiaans ijsje!    

Tekst: Wilma van Zoggel
Foto's Petra van Meerten