Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

monique_verkuilen_en_eric_daandels.jpgWethouder Daandels, portefeuillehouder Economische Zaken, heeft op woensdag 15 juli jl. een aantal nieuwe bedrijven in de gemeente bezocht. Eens per kwartaal bezoeken gemeente en ondernemersvereniging een aantal bedrijven in de gemeente.   

De bedrijfsbezoeken zijn voortgekomen uit de wens van de gemeente om meer in contact te treden met het Bernhezer bedrijfsleven. Met de Samenwerkende Ondernemersverenigingen Bernheze (SOB) is een programma samengesteld. Er is een bezoek gebracht aan baby- en kinderkledingspeciaalzaak 53-84 in Heesch, Internationaal bergings- en transportbedrijf Poels in Nistelrode en lunchroom-cafetaria Halte 5 in Heeswijk-Dinther.

 

Wat als eerste opviel was het enorme enthousiasme en de gedrevenheid van deze jonge ondernemers. Ondanks het feit dat een bedrijf starten of overnemen niet eenvoudig is, waren al deze ondernemers blij met hun keuze voor het zelfstandig ondernemerschap. Punt van aandacht voor de gemeente betrof communicatie en inlevingsvermogen: het starten van een onderneming is zo veelomvattend, dat het vrijwel onmogelijk is om overal van op de hoogte te zijn. De ondernemers zouden het prettig vinden als de gemeente wat beter zou communiceren over hetgeen van de starter verwacht wordt en zich wat beter in zijn of haar situatie in zou leven.

 

De opmerkingen zijn genoteerd en worden gebruikt om onze dienstverlening te verbeteren. De gemeente heeft veel bewondering voor de daadkracht, de creativiteit en het enthousiasme van de ondernemers en heeft deze dag als zeer geslaagd ervaren. In het najaar zullen weer nieuwe bedrijfsbezoeken worden gepland.