Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

ambbrd1.jpgDe Ambachtsbakker heeft tientallen boeren bereid gevonden om Nederlandse tarwe speciaal voor de Ambachtsbakker te verbouwen. De tarwe is eind augustus geoogst en vanaf 1 oktober is de nieuwe broodlijn verkrijgbaar bij Bakkerij van Doorn
  
Na de oogst is de tarwe gemalen op authentieke molenstenen door een ambachtelijke molenaar. Hierdoor is de hele tarwe korrel verwerkt en zijn de voedingsstoffen bewaart gebleven. Het meel is verwerkt in het vernieuwde Ambachtsbrood®. Met de slogan Natuurlijk dichtbij wordt dat extra benadrukt.
 ,,De boer, molenaar en bakker zijn op deze manier weer als vanouds herenigd. Met de nieuwe broodlijn willen we het verhaal achter brood vertellen. Zowel de boer, molenaar als bakker zijn gepassioneerde vakmensen die dag in dag uit bezig zijn met hun specialisme. Veel mensen kennen het verhaal achter brood niet goed. We steken enorm veel tijd en energie in een, op het oog, eenvoudig product. Maar iedere dag is tijd, temperatuur en toewijding nodig om brood zo smaakvol mogelijk te maken. Het is dus niet een kwestie van een paar machines aanzetten, maar een echt ambacht. Zo wordt bij ons iedere nacht het brood met de hand opgemaakt en zorgvuldig afgebakken in de ovens. Hierdoor hebben wij het brood zo vers mogelijk op de plank liggen,’’ aldus eigenaar Rien van Doorn. 
Het Ambachtsbrood® is niet zomaar een brood. Het heeft een speciale bereiding ondergaan. Naast het gebruik van Nederlandse tarwe is het brood namelijk

E-nummer en koemelk vrij en is er een natuurlijk desem aan toegevoegd. Het eindresultaat is een natuurproduct, vol van smaak en ook nog eens geschikt voor mensen met een melkintolerantie of maag –en/ of darmproblemen.

 Het Ambachtsbrood is alleen verkrijgbaar bij uw Ambachtsbakker van Doorn

Te Sint-Michielsgestel, Schijndel en Heeswijk-Dinther.