Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

091005-phe-varpo_03.jpgSlechts enkele kilometers, maar een hels karwei.
Varpo van Uden uit Heeswijk gaat op 2 november a.s. haar deuren openen voor het publiek aan de Morgenstond 19, in Dinther. De officiële opening is op 25 november en  de opendagen, met veel activiteiten en demonstraties  zijn op 26-27 -28 november. Wat dan achter de rug is, is de verhuizing. Een verhuizing die aldus Frank van Uden, eigenaar van Varpo, een hels karwei is omdat de winkel vele duizenden artikelen heeft van boutjes en moertjes, tot boormachines en pompen. Al die duizenden artikelen moeten, worden geteld, geregistreerd in de computer, ingepakt en in het nieuwe pand worden uitgepakt.

Van “Varpo-stal’ tot ‘Varpo-van Uden’.
Voor vele Hadeejers is ‘De Varpo-stal’, nu Varpo-van Uden, een begrip. Voor een enkeling ‘het best bewaarde geheim van Heeswijk-Dinther’, want de winkel is wat achteraf gelegen aan een binnenplaatsje van de Hoofdstraat. Velen hebben in de loop der jaren hun weg naar de Varpo-stal gevonden.
Het bedrijf begon als winkel in 1977 en is opgericht door de opa van Frank, Cor van Wanrooy.
In ’69 had opa van Wanrooy een bedrijf opgericht voor de inrichting van stallen. Dat bedrijf in ‘77 werd overgenomen door twee van zijn schoonzonen. Cor zelf ging met de winkel verder en leverde onderdelen voor Varkensstallen en pompen. (Eindelijk duidelijkheid over de herkomst van de naam Varpo-stal!)
 
Toen Cor van Wanrooy ziek werd en helaas te jong overleed heeft de moeder van Frank  samen met Toon van de Broek namens de familie de zaak  gerund  totdat,… Frank er op zijn 21e ging werken. 15 Jaar dus inmiddels.
Het bedrijf is in de loop der jaren beetje bij beetje groter geworden. Op de vloeren van het bedrijf is nog steeds zichtbaar waar telkens weer een stukje werd aangebouwd, omdat het assortiment van de zaak werd uitgebreid.
Mede door een koerswijziging is het bedrijf ook van naam veranderd. Varpo-stal  werd van Varpo- van Uden, en het bedrijf is echt uit zijn jas gegroeid.
Verhuizen naar een groter pand, op bedrijventerrein Retsel, werd nodig.
Dit pand is zo groot, dat het behalve aan Varpo onderdak biedt aan Vormatech,
een bedrijf op het gebied van draaien, frezen en verspanen van metaal.

Koerswijziging.
Behalve de onderdelen voor varkensstallen en pompen breidde Cor van Wanrooy zijn assortiment al geleidelijk aan uit met gereedschappen en ijzerwaren. ‘Het was toch praktisch om ook meteen ijzerwaren en gereedschappen te kopen als je toch in de winkel moest zijn om een onderdeel voor de stal te kopen’.
Toen Frank in de zaak kwam werken zette hij dit beleid door. Hij begon met een breder assortiment en een bredere doelgroep. Hoewel 80% van de klanten met de aannemerij en industriële sector verbonden is, is Varpo ook toeleverancier voor andersoortige bedrijven binnen en buiten Hadee, binnen en buiten Brabant, maar ook binnen en buiten Europa (Hongarije en Zuid Korea ), maar zeker nog steeds een belangrijke winkel voor Hadee en omgeving.
Wat geleverd wordt kan variëren van spijkers tot, mechanische beveiligingen, compressoren en gereedschapswagens.
Dan te weten dat er in het nieuwe bedrijf 4500 artikelen méér verkocht gaan worden, zoals  bedrijfskleding, zepen en meubelbeslag.
Dit alles is voorzien van de “Service van vroeger en de snelheid van nu”, aldus Frank.
Dit laatste blijkt wel uit het feit dat vrijwel alles geautomatiseerd is en het bedrijf ook beschikt over een Webshop. Kijk eens op de website: www.varpovanuden.nl

Service en advies
Varpo van Uden heeft werk voor zes fulltime medewerkers, die straks ieder een eigen specialisatie zullen gaan krijgen. Service, advies en klantvriendelijkheid zijn en blijven  belangrijk voor Varpo. Dus alle klanten uit Hadee en omstreken die in de winkel binnenlopen, kunnen daarop rekenen.
Nu de Boerenbondwinkel, en al eerder Martien van Doorn verdwenen zijn uit het dorp, is belangrijk dat een bedrijf met ijzerwaren en gereedschappen aanwezig blijft in Hadee.

Samen met de Houthandel van Jacobs en de professionele gereedschappen van Rien Beekveld, denkt Varpo te voorzien in een lokale behoefte in Heeswijk-Dinther. Voor Dinthenaren komt Varpostal een beetje dichterbij, voor Heeswijkenaren zal de afstand heus wel te overbruggen zijn.