Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

wereldwinkel.jpgDe Wereldwinkel is de beste cadeauwinkel van Nederland. Dat is de mening van alle ondervraagde Nederlandse consumenten die deelnamen aan het grootste consumentenonderzoek in ons land: de verkiezing tot Beste Winkelketen, een initiatief van de stichting Retail Jaarprijs. De Wereldwinkel onderscheidt zich vooral op assortiment en sfeer in de winkel. Op sfeer scoort de Wereldwinkel nog hoger dan de 7,8 van vorig jaar: een 8,2.

Een groot compliment voor de 12.500 vrijwilligers van de Wereldwinkel die zich dit jaar precies 40 jaar met hart en ziel inzetten voor de verkoop van fairtrade cadeaus.  

"Fantastisch dat we deze prijs juist in ons jubileumjaar voor de derde keer mogen ontvangen", zegt Lieke Vogels, directeur van FaiRSupport, de retailservice organisatie achter de Wereldwinkel, "Onze klanten hadden de 12.500 vrijwilligers geen groter cadeau kunnen geven! Het betekent ook dat de Wereldwinkel met het assortiment fairtrade cadeaus een serieuze speler is tussen de grote Nederlandse winkelketens". Met name de laatste drie jaar is veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van het assortiment. Fairtrade ondernemers in ontwikkelingslanden hebben met behulp van trendpresentaties en advies van Nederlandse ontwerpers een grote slag gemaakt in het design van cadeauartikelen.

 

Retail Jaarprijs

In de categorie ‘cadeau' liet de Wereldwinkel HEMA en Gall&Gall achter zich. Onderzoeksbureau Q&A Research deed in opdracht van stichting Retail Jaarprijs via internet onderzoek onder consumenten naar de waardering van alle grote winkelketens van Nederland. Nederlandse winkelketens krijgen van hun klanten gemiddeld een 7 als rapportcijfer. In totaal zijn er in het onderzoek naar de Beste Winkelketen van Nederland in 2009 325 duizend beoordelingen uitgebracht, het grootste consumentenonderzoek van 2009.

 

Fairtrade

De Wereldwinkel is een fairtrade cadeauwinkel. Met de verkoop van fairtrade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens fairtrade criteria ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen. De 12.500 vrijwilligers in bijna 400 Wereldwinkels maken hiermee duidelijk dat het in de wereld ook anders kan. Dat armoede wél bestreden kan worden. Koop je een cadeau in één van deze winkels, dan draag je daaraan bij. De Wereldwinkel is een meerjarig partnership aangegaan met ICCO en Hivos. De winkels worden ondersteund door de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels en FaiRSupport. Tezamen werken deze vier organisaties aan een wereld zonder armoede en onrecht.