Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

091130PAvM_chinees_04Op 30 november viert de familie Ko-Du het feit dat ze al 25 jaar het chinees restaurant runnen. In korte tijd wisselde het restaurant vijf keer van eigenaar, maar in 1984  nam de familie Ko het over en dat bleek een succes. In ‘79 kwam vader naar Nederland om hier ervaring op te doen, zijn vrouw bleef met de kinderen in China. In ‘81 kwam ook zij naar Nederland, hun dochters Haidan en Hayong  bleven bij oma tot ze elf en negen waren. 

Samen hebben ze ongeveer zeven jaar in restaurants in de regio gewerkt om het vak goed onder de knie te krijgen. In 1984 begonnen ze een eigen zaak in Dinther. Hier  werd ook hun derde dochter Haizeng in 1987  geboren.

 

In al die jaren is her restaurant en de keuken verschillende keren verbouwd of aangepast om aan de maatstaven van deze tijd te voldoen. Alles met de bedoeling om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten op traditionele manier bereid.

 

In 2005 werd het tijd om het wat rustiger aan te gaan doen en hebben ze de zaak overgedragen aan de oudste dochter Haidan en haar man Ming ( chef-kok in een restaurant in Rosmalen). Zij was al vele jaren gewend om in de weekenden mee te helpen in de zaak van haar ouders.

Haidan en haar man Ming zijn jonge mensen die met veel energie de zaak willen voort zetten zoals hun ouders vijfentwintig jaar geleden begonnen zijn. En ze hebben zo'n schattig klein zoontje die tweetalig opgevoed wordt ,dus hij praat met gemak in het Chinees of Nederlands met de klanten.Dat belooft wat voor de toekomst. 

Het restaurant is geopend van maandag t/m zaterdag van 16.00 uur tot 21.30 uur
En zondag van 12.00 uur tot 22.00 uur

 

Restaurant Shang Hai
Schoolstraat 19
Heeswijk-Dinther

 

Tekst: Wilma
Foto’s: Petra