Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

de_T_is_in_de_Maand1In september presenteert de Wereldwinkel Heeswijk-Dinther haar nieuwe collectie met als thema: ‘De T is in de maand’. Wanneer de blaadjes van de bomen vallen en de zon zich nog maar weinig laat zien, is het tijd om naar binnen te gaan en de rust op te zoeken.

Verwen lichaam en geest met een vers kopje fairtrade T, brand kaarsjes en ontspan met de geur van wierook of het zingende geluid van een klankschaal.

Thee

De Wereldwinkel Heeswijk-Dinther heeft een verrassend assortiment aan thee. De verschillende soorten thee hebben uiteraard het Max Havelaar keurmerk. Groene thee bijvoorbeeld, heeft een zachte, pure smaak en verkwikkende werking voor lichaam en geest. Rode Vruchten thee is een zwarte theemelange met de warme, fruitige smaak van aardbei, cranberry en een vleugje vanille. Gele Vruchten thee heeft de verfrissende, fruitige smaak van citroen, appel en een vleugje pepermunt. Alleen de bovenste blaadjes van de theestruiken zijn voor deze thee gebruikt. Hoe hoger het blaadje, des te fijner het aroma. Rooibos - letterlijk ’n rooi bossie - is een plant die alleen in Zuid-Afrika te vinden is. De gezonde eigenschappen ervan zijn al lang bij de plaatselijke bevolking bekend. Rooibos is rijk aan natuurlijke vitamines en mineralen en is van nature theïnevrij en looizuurarm. 

Wierook

Een beetje moe of onzeker? Al duizenden jaren branden mensen wierook omdat het lekker ruikt. En omdat geuren je stemming kunnen veranderen. Musk voor een actief begin van de dag. Passiebloem voor inspiratie. De wierook van “De Moeders Gouden geuren” komt uit de Zuid Indiase wierookfabriek in Pondicherry. Het productieproces, tot en met de verpakking, bestaat uit handmatige handelingen en is in handen van zo’n 500 ongehuwde Indiase vrouwen. Dat geeft de vrouwen de zekerheid van betaalde arbeid.Voor u betekent het dat u wierook van hoge kwaliteit in huis heeft, gemaakt op ambachtelijke, traditionele wijze. Zónder gebruik van chemicaliën. En met deze - met de hand gemarmerde - verpakking heeft u bovendien een uniek exemplaar in handen. Het is een geurenavontuur om uit te zoeken wat bij jou past. 

Meer informatie

De Wereldwinkel heeft sinds kort een eigen website. Voor meer informatie over de Wereldwinkel en haar assortiment kunt u terecht op http://HeeswijkDinther.Wereldwinkels.nl Ook een bezoek aan de winkel is zeker de moeite waard. De vrijwilligers van de Wereldwinkel staan u graag te woord. De openingstijden van de Wereldwinkel zijn woensdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur. Op vrijdag kunt u er terecht van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.