Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

110314interieur_wereldwinkel-4Wist je dat de lente dit jaar voor het eerst op 20 maart begint? Hoe eerder hoe beter, wat ons betreft. Het is heerlijk te genieten van de eerste zonnestralen en verse lentebloemen in huis te halen. En dan komt een mooie vaas goed van pas.
Foto: Jacques Worms 
Bij de Wereldwinkel Heeswijk-Dinther kun je terecht voor een uitgebreid assortiment vazen. Ze hebben niet alleen prachtige design vazen van ontwerper Piet Hein Eek, maar ook vazen die handmatig beschilderd zijn met traditionele bloemfiguren. Het assortiment voldoet aan de fairtrade voorwaarden en dat betekent dat de vakmensen die de vazen maken een goed loon hebben ontvangen. 

Design vaas Piet Hein Eek
Ontwerper Piet Hein Eek werkte intensief samen met pottenbakkers in Vietnam. Het resultaat: opvallende vazen waarin Vietnamese decoraties en moderne vorm samengaan. Piet Hein Eek reisde zelf naar het pottenbakkersdorp Bat Trang in Noord-Vietnam: “Ik wilde graag gebruik maken van traditionele motieven. Door die op een net iets andere manier toe  te passen, kunnen die ineens heel modern worden. Maar ja, de glazuurschilders decoreren hun vazen al eeuwenlang op dezelfde manier. En dan komt er een eigenwijze Hollander die zegt dat je de bamboestengels juist onregelmatig op de vazen moet zetten. Na veel schetsen kwamen we samen tot vier mooie motieven: met bamboe, bloesem, kraanvogels en bloemen.” 

Fairtrade
De Wereldwinkel is dé fairtrade cadeauwinkel van Nederland. Met de verkoop van fairtrade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen. De 12.500 vrijwilligers in 375 Wereldwinkels maken hiermee duidelijk dat het in de wereld ook anders kan. Dat armoede wél bestreden kan worden. Koop je een cadeau in één van deze winkels, dan draag je daaraan bij. Wereldwinkel Heeswijk-DintherOok belangstelling om kennis te maken metfairtrade.

Loop dan eens binnen in de dé fairtrade cadeauwinkel aan de Jonker Speelmanstraat.
De openingstijden en meer informatie over het handelen van de wereldwinkel vind je op  www.heeswijkdinther.wereldwinkel.nl