Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Aa-LandWij nodigen u van harte uit voor een Ondernemerscafé waar wij de oprichting van de Coöperatie Aa-Land zullen presenteren.  Het Aa-Land is een uniek gebied met unieke mogelijkheden voor inwoners en bezoekers. En voor bedrijven die zich richten op streekeigen producten en activiteiten. Duurzaamheid en kwaliteit zijn onlosmakelijk verbonden aan Aa-Land. Aa-Land is een voor inwoners en ‘mensen van buiten’ herkenbaar gebied dat zij associëren met inspiratie, rust, ontspanning en aandacht.

 

We werken  sinds 2009 met een aantal Aa-Land-bedrijven samen om gezamenlijk en individueel te groeien. Dit is nu uitgewerkt en we willen dit breder trekken in het gebied van Aa-Land. De oprichting van de Coöperatie zal deze avond een feit worden. Wij nodigen u daarom uit voor:

 Ondernemerscafé Aa-Land

Voor ondernemers in het Aa-Land

18 april 2011

ontvangst  19.30 uur

Meierijsche Museumboerderij

Meerstraat 28, Heeswijk Dinther

 Naast een presentatie van de visie van Aa-Land en de ambities is ook een externe spreker gevraagd voor de nodige inspiratie. Geert van der Veer, directeur Praedium BV, werkt met zijn organisatie aan een verduurzaming van de regionale plattelandseconomie. Hij zal zijn visie geven op de schaal van de streek en hoe daar ondernemend te zijn op het gebied van streekgebonden-productie en vrijetijdsbeleving. Hij wil daar graag met u van gedachte wisselen.

 Als afsluiting wordt er, zoals een Ondernemerscafé betaamt, getoast op de oprichting van Coöperatie Aa-Land en is er ruimte om te netwerken en door vereende krachten kansen te laten ontstaan.  

 Wij vragen u zich aan te melden vóór 11 april via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0413-385 820.

 Ik hoop u in grote getale te zien op het ondernemerscafé op 18 april!

 Met vriendelijke groet,

 Geert Hermans

Voorzitter Aa-Land

 

NB: Het programma van het Ondernemerscafé en nadere informatie over het Aa-Land is bijgevoegd!


 Programma 18 april 2011

Ondernemerscafé Aa-Land

 

Voor ondernemers in het Aa-Land

 Meierijsche Museumboerderij

Meerstraat 28 Heeswijk Dinther

  19.30 uur        Zaal open en ontvangst

 20.00 uur        Opening Ondernemerscafé Aa-Land

                        Door avondvoorzitter

 20.05 uur        Introductie

Door Geert Hermans, voorzitter Aa-Land

 20.30 uur        Oprichting Coöperatie Aa-Land

                        Toelichting op de oprichting van Coöperatie Aa-Land

 20.45 uur        De schaal van de streken

Door Geert van der Veer, Praedium BV

Streekgebonden-productie en aantrekkelijke arrangementen in het Aa-land. Je kunt je er best iets bij voorstellen. Maar hoe groot moet een streek zijn om dit gezond aan te kunnen. Hoe organiseer je dit? Waarom gezamenlijk? Vanuit zijn visie op verduurzaming van de regionale plattelandseconomie geeft Geert van der Veer een wervelende presentatie die tot nieuwe inzichten zal leiden.

 21.15 uur        Discussie

 21.30 uur        Vervolgafspraken en aansluiting nieuwe deelnemers Aa-Land

De presentatie en discussie zullen zeker stof tot nadenken geven. Hiervoor worden afspraken gemaakt. Tevens kunnen nieuwe leden aansluiten bij Aa-Land om ook mee te denken. Die mogelijkheid is er ook zeker deze avond.

 21.30 uur        Toasten op het Aa-land

                        Onder het genot van een drankje

 22.30 uur        Sluiting

Het bijzondere van Aa-Land

 Kom, net als De Vorst van Aa-Land, naar Aa-Land om te proeven, bewegen, groeien en

beleven. Dat kan allemaal in Aa-Land waar een mens eens goed tot zichzelf kan komen.

 Proeven

Het is geen gemakkelijk land, Aa-Land. Van oudsher is het drassig en nat, het land laat zich moeilijk bewerken. Maar de mens houdt vol en zie waar het toe leidt. Of liever: proef! Laat de wijn, de kruiden, de kaas, het ijs, de shiitakes en nog veel meer uit Aa-Land u smaken. Eerlijke producten, met zorg geproduceerd.

 Bewegen

Gezondheid, ontspanning en beweging horen bij elkaar. In Aa-Land is er volop ‘bewegingsvrijheid’. Heerlijk op de fiets of te voet op ontdekkingsreis. Maak u moe, maar voldaan!.

 Groeien

Groeien hoort bij Aa-Land. Van lam naar schaap, van scheut tot boom. Wel allemaal soorten die van oudsher horen bij de streek. Leren is ook groeien. En er valt veel te leren in Aa-Land. Over de historie, de landbouw, de natuur. En ook over uzelf. Mensen kunnen er ontdekken wat ze allemaal kunnen, wat hun kwaliteiten zijn.

 Beleven

Een machtig gevoel om te beseffen dat al meer dan 2000 jaar mensen dit gebied bewonen. Het is eigenlijk nog niets vergeleken met de Aa die al 10.000 jaar het omliggende land beïnvloedt. Het verre verleden laat zich lezen in het landschap. De geschiedenis is tastbaar in de dorpjes en bij boerderijen, hoeven, landhuizen en kasteeltjes. Ook kunst en cultuur van nu vindt u in Aa-Land. Aa-Land is eigenlijk niet in één dag te vatten. Verblijft u er daarom eens een tijdje.

 Aa-Land. Bodem voor groei.

 Kansen, Visie, Missie en Ambities

Wat willen de mensen van Aa-Land? Welke mogelijkheden zien zij?

 Visie: waar gaan de Aa-Landers voor?

  • Aa-Land is een uniek gebied met unieke mogelijkheden voor inwoners en bezoekers.
  • En voor bedrijven die zich richten op streekeigen producten en activiteiten. Duurzaamheid en kwaliteit zijn onlosmakelijk verbonden aan Aa-Land.
  • De Aa-Land-bedrijven werken samen om gezamenlijk en individueel te groeien.
  • Aa-Land is een voor inwoners en ‘mensen van buiten’ herkenbaar gebied dat zij associëren met inspiratie, rust, ontspanning en aandacht.

 Missie: waar staan de Aa-Landers voor?

  • De Aa van Aa-Land is ook de Aa van Aandacht. Aandacht voor de klant/bezoeker, voor elkaar, voor jezelf, voor de omgeving.
  • Aa-Land staat voor duurzaamheid en kwaliteit. Met een bijzonder oog voor het streekeigene.
  • Aa-Land bewaakt haar unieke combinatie van verschillen.
  • Aa-Land-bedrijven zijn ondernemers in het groen.
  • Aa-land. Bodem voor groei.

 Wat kenmerkt Aa-Land en waar liggen de kansen?

Allereerst de ligging.

Gebiedsgrenzen, onfhankelijk van de gemeentegrenzen:

  • noord: A59
  • oost: Peelrandbreuk, Uden en Gemert
  • zuid: Het Groene Woud
  • west: ’s-Hertogenbosch

 De ligging nabij snelwegen maakt dat het gebied gemakkelijk is te bereiken. De nabijheid van ‘s-Hertogenbosch biedt veel potentie. De mogelijke uitbreiding van de verbinding richting Veghel kan een bedreiging vormen, maar biedt mogelijk ook kansen. Aa-Land zou qua bekendheid mee kunnen liften op de nieuwe ontwikkelingen en wellicht zelfs een bijdrage kunnen leveren op basis van de eigen missie. Met name als het gaat om duurzaamheid, kwaliteit en het streekeigene.

 Onderscheidend t.o.v. vergelijkbare initiatieven in de regio:

  • Zichtbare historie, kunst, landschap en agrarische cultuur nauw met elkaar verbonden
  • Enkele landelijke trekkers (Kasteel Heeswijk, Interart)
  • De Aa
  • Hoogstaand en nuchter