Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

110530Glutenvrije_GraanvlokkenEén op de 300 Europeanen heeft last van een voedselallergie. Glutenallergie (Coeliakie) en melkallergie zijn de meest voorkomende voedselallergien. Graanpletterij de Halm heeft een lijn glutenvrije graanvlokken met EKO-keurmerk!
Rijst, boekweit, gierst, quinoa, amaranth en maïs zijn graansoorten die van oorsprong geen gluten bevatten. Vlokken gemaakt van deze glutenvrije granen bieden een volwaardig alternatief aan voor mensen met glutenintolerantie.

Onze producten worden bij de graanteler op milieuvriendelijke wijze geteeld. Dit houdt in dat de graanteler geen chemisch synthetische bestrijdingsmiddelen en geen kunstmest bij de teelt gebruikt. Zowel bij de leveranciers als bij De Halm vindt regelmatig controle plaats door Skal, de controleorganisatie voor biologische productiemethode, die daartoe ons het EKO-keurmerk verleent.

Keurmerk Glutenvrij

Iedere batch glutenvrije vlokken die we maken, wordt voordat ze verpakt worden getest op gluten. Op het moment dat we van het laboratorium horen dat de vlokken inderdaad glutenvrij zijn, worden ze verpakt op de glutenvrije lijn. De glutenvrije lijn staat op een aparte productielocatie waar geen producten binnenkomen die gluten bevatten. Je herkent deze vlokken aan de verpakking met de blauwe aar en balk.

Voor zover mogelijk worden granen verwerkt die in Nederland verbouwd zijn. De keus hiervoor is bewust gemaakt omdat:

  • de controle op het nakomen van regels zo het kortst en eenvoudigst is
  • zo de minste verspilling van energie optreedt
  • het milieu zo niet nog meer belast wordt
  • door het verwerken van graan uit de omgeving, De Halm een steentje bijdraagt aan de bestaansmogelijkheid van de Nederlandse biologische landbouw.

De producten van de Halm dragen het EKO-keurmerk.