Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

rabobank_bernhezemaaslandReeks plofkraken Rabobanken zinloos door beveiligingssysteem.
Onbekenden hebben woensdagochtend 22 juni rond half drie een mislukte plofkraak gepleegd op een geldautomaat van de Rabobank aan de Schaapsdijk in Loosbroek. De daders hebben geen buit gemaakt. Bij een plofkraak probeert men de geldautomaat tot ontploffing te brengen door middel van een gasexplosie. Bij de kraak brak een brandje uit en is een deel van de gevel van Gemeenschapshuis De Wis zwaar beschadigd. Politie en brandweer waren direct ter plaatse. Het brandje was snel onder controle en in verband met instortingsgevaar is het gebouw gestut. De situatie is nu veilig.

Door de zware schade aan het pand gaat het vervangen van de geldautomaat langere tijd duren. Uiteraard kan er gebruik worden gemaakt van de andere geldautomaten die zich bevinden in Nistelrode en Heeswijk-Dinther.

Voor de mensen die als gevolg van de plofkraak niet in de gelegenheid zijn bij de naburige geldautomaten geld op te nemen wordt een passende oplossing geboden. Hiervoor kunnen zij contact opnemen met Rabobank Bernheze Maasland via telefoonnummer (0412-) 457777.

 Plofkraken zinloos door beveiliging

Vorige week is er bij diverse Rabobanken in het land een reeks mislukte plofkraken gepleegd. Rabobank Bernheze Maasland is begin dit jaar al een traject gestart om alle geldautomaten uit te rusten met een geneutraliseerd systeem dat is voorbereid op plofkraken. De geldautomaat in Loosbroek was ook met een dergelijk systeem uitgerust.