Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

shaketheworldRainbow Collection heeft deze zomer haar tweede fairtrade campagne Shake the World gelanceerd. De organisatie van Shake the World roept iedereen op bij te dragen aan het bereiken van de Millenniumdoelen. Met DJ Erick E, fairtrade cocktails en de eerste Millennium armbandjes, werd de campagne in juni groots ingeluid op het Spui in Amsterdam. Samen met de winkels van WAAR en Fair Trade Orginal gaat de Wereldwinkel de uitdaging aan 20.000 armbandjes te verkopen. Met de aankoop van een armbandje krijgt een vrouw in Zuid-Afrika toegang tot trainingen in productontwikkeling en het opzetten van een eigen onderneming.

 Rainbow Collection is de organisatie achter de WK hit van vorige zomer: het Oranje kralenarmbandje dat fairtrade was gemaakt door craftsvrouwen in Zuid Afrika. De 100.000 armbandjes waren in 3 weken uitverkocht. Na deze campagne werd de organisatie overspoeld door aanvragen voor de ontwikkeling van een nieuw fairtrade accessoire met een bijzonder verhaal. Een nieuwe campagne is opgezet. Deze keer wordt er aandacht gevraagd voor de Millenniumdoelen. Rainbow Collection heeft zichzelf ten doel gesteld 1.000.000 armbandjes in een jaar te verspreiden.

 Millenniumdoelen

Shake the World wil mensen activeren zelf bij te dragen aan de Millennium Doelen. Dit zijn de acht doelen die de VN formuleerde in 2000 om in 2015 de wereldarmoede te halveren. Het zijn hele concrete en belangrijke doelen, maar het valt op dat er bij bedrijven en consumenten weinig aandacht aan wordt besteed. Het is tijd om de wereld een beetje wakker te schudden. De armbandjes zijn er – net als de Millenniumdoelen – in acht kleuren.

 Shake the World in de Wereldwinkel

De Wereldwinkel is dé fairtrade cadeauwinkel van Nederland. Met de verkoop van fairtrade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht. De Wereldwinkel in Heesch en Heeswijk-Dinther hebben de Millennium armbandjes opgenomen in hun collectie. Bij de aankoop van een armbandje ontvang je ook de informatie welk Millenniumdoel je daarmee steunt. Loop daarom eens binnen in de Wereldwinkel en draag door uw aankoop bij aan een betere wereld. Voor meer informatie over de Millennium armbandjes kunt u terecht op  www.heeswijkdinther.wereldwinkel.nl