Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

110907en win een Boeddha van de Wereldwinkel

 Wat is geluk? Weet jij hoe je iemand gelukkig kunt maken? Geluk kan je najagen, vinden en verliezen. Maar wat precies gelukkig maakt, verschilt per persoon.

Een doosje vol geluk uit Thailand
Wat maakt jou gelukkig? De zon, lekker eten, een mooi boek. Laat je elke dag verrassen met nieuw geluk! Volg je gevoel en pak een rolletje uit de doos. Vouw dat open en laat je inspireren door jouw gelukswens voor die dag. Een doosje vol geluk is gemaakt van handgeschept en in de zon gedroogd papier afkomstig van de moerbeiboom uit Thailand. Je ziet de bloemblaadjes, het gras, het blad en de schors in het papier. Het papier wordt met eeuwenoude technieken gemaakt, zonder de boom om te hakken of het milieu te verstoren.

Gelukspoppetjes uit Brazilië
Wist je dat een gelukspoppetje in je portemonnee ervoor zorgt dat je niet teveel geld uitgeeft? Dat je beschermd wordt onderweg, als-ie in de je auto ligt? En … dat je partner enorm gepassioneerd wordt als je het gelukspoppetje in je linker broekzak stopt? Gelukspoppetjes zijn er voor diverse bijzondere gelegenheden en de Wereldwinkels in Bernheze hebben deze poppetjes in hun standaard assortiment.

Boeddha uit Sri Lanka
Een Boeddha is iemand die complete en volledige verlichting heeft bereikt. Het verhaal gaat dat Boeddha, onder de naam Siddharta Gautama 563 jaar voor Christus werd geboren in Nepal, op 20 jarige leeftijd vrouw en kind verliet en hoopte door meditatie te worden verlicht en zo alle levende wezens uit hun lijden te kunnen verlossen. Op zijn pad o zoek naar verlichting ging hij onder een Bodhiboom zitten en ging gedurende 49 dagen in diepe meditatie. Aan het eind hiervan bereikte hij verlichting. Vervolgens reisde hij al predikend gedurende 45 jaar door het land en verspreidde zo de Boeddhistische leer. De Boeddha’s staan symbool voor waarden als rust, wijsheid, verlichting en geluk. Wil jij verlichting en geluk vinden? Ga naar www.heeswijkdinther.wereldwinkel.nl en maak kans op een boeddhabeeldje van de Wereldwinkel of loop eens binnen in de Wereldwinkel in Heesch, Nistelrode of Heeswijk-Dinther en maak kennis met het assortiment dat geluk brengt of geluk symboliseert.