Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

111101_sieraden_party-38Kom kennismaken met “wereldse” sieraden – sjaals en tassen!
Op dinsdag 8 november van 19.00 tot 21.30 uur houdt de Wereldwinkel Heeswijk-Dinther een sieradenparty in het Cultureel Centrum Servaes. Tijdens de sieradenparty presenteren de vrijwilligers van de Wereldwinkel Heeswijk-Dinther naast sieraden ook sjaals en tassen. Kom kennis maken met deze “eerlijke” accessoires en doe gelijk ideeën op voor Sint en Kerst. De eerste 25 betalende klanten worden bij binnenkomst ook nog verrast met een goody-bag.

 Sieraden

Sinds de oudheid tooit de mens zich met magische en religieuze symbolen. Tekens van macht en aanzien of beschermers tegen onheil. De ontwerpen van de sieraden uit de Wereldwinkel zijn vaak geïnspireerd op deze symbolen en motieven uit andere culturen.  Maar ze zijn allemaal bijzonder! Zoals kettinkjes met bijzondere benen hangers, kleine kraaltjes of sierlijke zilveren armbanden. Met de hand gemaakt door trotse mensen.

 Sjaals

Niet alleen de ontwerpen maar ook het gebruik van bijzondere grondstoffen maakt een sjaal uit de Wereldwinkel bijzonder. In de bossen van Oost en Centraal India kweken families de bijzondere Tasar zijderups. Iedere cocon van de Tasar zijderups heeft een andere kleur. Dit geeft de zijde een unieke natuurlijke uitstraling. De zijde wordt gesponnen door vrouwen en gaat daarna naar de wevers. De helft van de Tasar zijde sjaals bestaat uit hand gesponnen zijde. Naast zijde sjaals vindt u op de Sieradenparty ook katoenen sjaals en sjaals van alpaca wol.

 Tassen

Diverse kleuren en bestemd voor vele doeleinden zijn de prachtige Fairtrade tassen. Naast de tassen van gerecycled karton zijn er tassen van autogordels, binnenbanden, plastic zakken en oude spijkerbroeken. Bijzondere grondstoffen voor prachtige modeaccessoires die verwerkt worden door het Indiase bedrijf Converse. In Delhi wordt het afval, dat als grondstof wordt verwerkt, verzameld. Converse produceert onder Fairtrade condities en zorgde dat er in Delhi een schooltje gebouwd kon worden zodat kinderen kunnen leren voor een betere toekomst.

 Naast het bezichtigen van de sieraden heeft u tijdens de sieradenparty ook de mogelijkheid een sieraad, sjaal of tas te kopen. Natuurlijk staat het u vrij de sieraden en sjaals te passen zodat u zeker weet dat uw aankoop bij u past. De vrijwilligers van de Wereldwinkel helpen u daar graag bij. De sieradenparty is gratis toegankelijk. Kom kennis maken met de “wereldse” sieraden en geef producenten een kans een beter bestaan op te bouwen.

 Geen tijd om de sieradenparty te bezoeken? Loop dan eens binnen in een van de Wereldwinkels in Bernheze. Daar vindt u een uitgebreid assortiment aan modeaccessoires.

 Tevens wil de Wereldwinkel u nog attenderen op de aanbieding van de Nationale Postcode Loterij. Deelnemers van de loterij ontvangen een 3e pak Aroma koffie of Regular Koffiepads gratis bij inlevering van voucher 14 uit de voordeelagenda 2011. Deze aanbieding is geldig van 27 oktober tot en met 6 november!