Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

logo-ipg_copyHet Integraal Platform voor Gehandicapten (IPG Bernheze) start een nieuw project IPG Smile, waar alle ondernemers uit Bernheze die zich bezig houden met detailhandel kans maken om de ‘Best toegankelijke winkel van Bernheze’ te worden. Het is niet ons doel om met een belerend vingertje te gaan wijzen, maar met dit project willen wij u op een leuke, enthousiaste en positieve manier bewust maken van gemakkelijk op te lossen knelpunten waarbij het gaat om toegankelijkheid en bereikbaarheid voor mensen met een beperking. 

U doet automatisch mee! 

We hebben dit project al een poosje op ons verlanglijstje staan en met name dankzij het Maatschappelijk Stimuleringsfonds van de Rabobank Bernheze Maasland en een donatie van Stichting Bernhezer Ondernemers Platform, kunnen we er nu daadwerkelijk vorm aan geven. We hebben gekozen voor een winkelcompetitie waaraan iedereen met een winkel automatisch mee doet. Elke winkel wordt namelijk getoetst. We hebben geïnventariseerd dat er meer dan 100 winkels zijn in Bernheze. Het is niet zo dat de grootste winkels automatisch de meest toegankelijke zijn: de toetsingscriteria zijn per categorie zowel in de breedte als in de diepte opgesteld. Daarom willen we alle winkeliers uitnodigen bij de ludieke kick-off van de competitie aanwezig te zijn. 

Kick-off 17 november  

Het hoogtepunt van dit project is de kick-off op 17 november in de Pas in Heesch. In een luchtig avondvullend programma waar verschillende bekende Nederlanders en bekende Bernhezenaren aan meewerken, zullen we u met humor een aantal praktische voorbeelden laten zien waardoor mensen met een beperking gemakkelijker boodschappen kunnen doen.  In november gaan de juryleden met de toetsing beginnen. 

U komt toch ook?

Als IPG Bernheze nemen wij afstand van negatieve energie, medelijden en de slachtofferrol. Wij hebben de insteek om op een positieve manier zaken in beeld te brengen en enthousiast, humoristisch en vol energie duidelijkheid te scheppen. De gemeente heeft naar aanleiding van ons ingediende knelpuntentrapport al 40% hiervan opgelost. Het hoeft niet zo moeilijk te zijn en dat willen wij u ook laten zien. U komt toch ook 17 november naar de Pas? Omdat wij graag het aantal geïnteresseerden inzichtelijk hebben vragen wij u vriendelijk om uzelf per omgaande aan te melden via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij hopen u op 17 november in Heesch te ontmoeten!

Aanvang 19.30 uur.

 

 

IPG Bernheze