Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

111110NegenWereldwinkel en Restaurant Ne9en gaan samen voor een "Puur Menu"
Van 16 tot en met 20 november 2011 vindt de Puur Restaurant Week plaats en kunt u bij restaurant Ne9en in Heeswijk-Dinther genieten van een h’eerlijk 3-gangen diner. Duurzame vis,  biologische en Fairtrade producten staan centraal in het (h)eerlijke 3-gangen diner waarvan de prijs slechts € 26,50 p.p. bedraagt. De Fairtrade producten zijn te koop in de Wereldwinkels in Bernheze.

In de Wereldwinkel kunt u al kiezen uit een breed assortiment aan h’eerlijke en biologische producten die beter zijn voor mens, dier en milieu. Tijdens de Puur Restaurant Week kunt u ook tijdens een avondje uit ‘Puur Genieten’ van de beste gerechten die op eerlijke wijze zijn bereid. Duurzame ingrediënten winnen in de horeca aan populariteit. Een gerecht met een goed verhaal smaakt beter. Niet alleen omdat het beter voelt, maar ook omdat de herkomst van ingrediënten bepalend is voor de kwaliteit.

Wereldwinkel Heeswijk-Dinther benaderde Arian Klerkx, eigenaar van restaurant Ne9en, nadat deze zich had aangemeld als deelnemer aan de Puur Restaurant Week. “Samenwerken versterkt”, zegt het bestuur van de Wereldwinkel. “Mensen leren de Wereldwinkel nu op een heel andere manier kennen”. Klerkx liet zich inspireren door het productaanbod van de Wereldwinkel in Heeswijk-Dinther en neemt Fairtrade producten op in het h’eerlijk 3-gangen diner. “Een tipje van de sluier willen we wel oplichten”, liet Arian Klerkx weten. Het nagerecht is een Crème Brûlée van biologische zwarte Fairtrade thee, Fairtrade honing met vanille ijs. De Fairtade rietsuiker wordt gebruikt om de bovenlaag van de crème brulée te branden.

Restaurant Ne9en zal tijdens de Puur Restaurant Week ook aangekleed worden met accessoires uit de Wereldwinkel. Naast een groot assortiment aan levensmiddelen is de Wereldwinkel ook dé  cadeauwinkel voor uw mode- en woonaccessoires. Maak kennis met duurzame, biologische en Fairtrade producten en leg uw reservering voor het Puur Menu tijdig vast. Restaurant Ne9en beschikt over 50 zitplaatsen en vol=vol. Ga voor uw reservering naar www.restaurantnegen.nl.

Meer informatie over de Wereldwinkel of de Puur Restaurant Week vindt u op www.heeswijkdinther.wereldwinkel.nl. De vrijwilligers van de Wereldwinkel wensen u smakelijk eten!