Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

111127WW_december_2011Aanbieding van de maand:
Iedere maand wil de Wereldwinkel een (h)eerlijk product in de schijnwerpers zetten. Dit doet zij onder de noemer: aanbieding van de maand. In de maand december hebben zij voor u een speciale aanbieding met het oog op de jaarwisseling. Koop 6 flessen Chenin  Blanc of Pinotage EN een fles Vonkelwijn en u ontvangt maar liefst 25% korting op het totaalbedrag!

Vonkelwijn
Vonkelwijn is de Zuid-Afrikaanse naam voor mousserende wijn. ‘Vonkel’ verwijst naar de luchtbelletjes die de wijn doen sprankelen en fonkelen. De feestelijke Vonkelwijn is licht droog en fruitig van smaak en heeft een vriendelijke prikkeling. Het is een perfecte wijn als er iets te vieren is en een voortreffelijke begeleider van oliebollen en appelflappen. Daarnaast is de Vonkelwijn ook te gebruiken als ingrediënt in diverse gerechten. Speciaal voor de feestdagen heeft de Wereldwinkel een gratis recept voor u. Op www.heeswijkdinther.wereldwinkel.nl vindt u het recept voor een Vonkelcocktail met notenrotsjes. Bijna alle ingrediënten voor deze cocktail zijn verkrijgbaar in de Wereldwinkel.

Aanbieding van de maand
Maandelijks zet de Wereldwinkel een product uit het food-assortiment in de schijnwerpers. Dit product wordt dan met een aanzienlijke korting verkocht. In december ontvangen klanten bij aankoop van 6 flessen witte wijn, Chenin Blanc, of 6 flessen rode wijn, Pinotage EN een fles vonkelwijn maar liefst 25% korting.  Ook een combinatie van Chenin Blanc en Pinotage is mogelijk zolang uw aankoop maar bestaat uit 6 flessen Chenin Blanc of Pinotage. Een snelle rekenaar komt tot de conclusie dat de 25% korting net een beetje meer is als de aankoopprijs van een fles Vonkelwijn ( € 9,99). Dat is toch mooi meegenomen en met de jaarwisseling heeft u een lekkere glaasje en een prachtig alternatief voor champagne voor uw gasten klaar staan.

De Chenin Blanc is de meest populaire witte druif van de West Kaap. Fair Trade Original selecteerde deze Chenin Blanc vanwege zijn frisse, licht droge smaak en de sprankelende, fruitige afdronk. Lekker als aperitief en een perfecte begeleider van een salade.

De Pinotage is in 2010 uitgeroepen tot beste rode Fairtrade wijn van Nederland.
Deze typische Zuid-Afrikaanse wijn is geselecteerd op zijn mooie diep rode kleur en de volle en krachtige smaak. Pinotage is de naam van een unieke Zuid-Afrikaanse druif die in 1925 is ontstaan door de Pinot Noir en Cinsaut druiven met elkaar te kruisen. Een aanrader bij vleesgerechten en bij gekruide kip.

Waar te koop
Fair Trade wijnen zijn te koop bij de Wereldwinkels in Bernheze. Iedere Wereldwinkel bepaalt zijn eigen assortiment. Bij het ter perse gaan van dit bericht is bekend dat de Wereldwinkel Heeswijk-Dinther zowel de Chenin Blanc als de Pinotage opgenomen heeft in haar assortiment. Loop vrijblijvend binnen in de Wereldwinkel in Heesch, Nistelrode of Heeswijk-Dinther en maak kennis met het Fair Trade assortiment wijnen. De Vonkelwijn, voorzien van een kurk om te knallen tijdens de jaarwisseling, staat voor u klaar!