Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

111218_foto_bij_persbericht_week_51_2011De biologische cacaopoeder van Fair Trade Original is door het TV-programma Kassa als beste beoordeeld. “Echte chocola, in balans, niet te zoet”, oordeelde de jury. De cacaopoeder werd getest samen met 9 andere cacaopoeders en kant-en-klare mengsels uit de supermarkten. Het testpanel bestond uit chocoladedeskundigen en chocoladeliefhebbers.

Alle producten werden door koks klaargemaakt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Over de kant-en-klare mengsels was het panel niet erg te spreken.

Herkomst cacao Fairtrade Original

(h)eerlijk recept met Fairtrade Cacao
Door de intenste cacaosmaak is de biologische cacaopoeder heerlijk in gebak of cake en een uitstekende basis voor een kop chocolademelk.
De Wereldwinkel heeft voor u echter een (h) eerlijk recept voor Warme kokosmelk met slagroom.
Het recept is te downloaden op www.heeswijkdinther.wereldwinkel.nl. De Wereldwinkel licht echter graag alvast een tipje van de sluier op over de (h)eerlijke ingrediënten die nodig zijn voor dit recept.
Uit het Fairtrade assortiment komen cacaopoeder, rietsuiker, kokosmelk en hagelslag. De kokosmelk wordt als volgt bereid: Giet de melk in een steelpannetje en breng het aan de kook. Maak intussen een glad papje van de cacao, rietsuiker en de kokosmelk. Schenk de hete melk erbij en roer goed door. Klop de slagroom stijf en verdeel over de hete chocokokosmelk. Garneer met de hagelslag. Lekker met nougat en/of koffielikeur parels uit de Wereldwinkel. Loopt het water u al in de mond? Loop vrijblijvend eens binnen in de Wereldwinkel in Heesch, Nistelrode of Heeswijk-Dinther en vraag naar de gratis receptenkaarten. Met Fairtrade producten zijn nog tal van heerlijke gerechten te bereiden.

Aangepaste openingstijden i.v.m. Kerstmis
In de aanloop naar Kerstmis is de Wereldwinkel in Nistelrode maandag en dinsdag van
10.00 tot17.00 uur extra open. Zaterdag 24 december sluit de winkel om 15.00 uur. De Wereldwinkel in Heesch sluit om 13.00 uur en in Heeswijk-Dinther gaat om 16.00 uur de deur dicht.

De vrijwilligers van de Wereldwinkel wensen u Prettige Kerstdagen.

De biologische cacaopoeder wordt geproduceerd in de Dominicaanse Republiek. In 1988 werd  Conacado opgericht, een lokale coöperatie die boeren helpt om biologisch te produceren en ze een Fairtrade afzetmarkt te geven. Conacado exporteerde in aanvang kleine hoeveelheden cacaobonen. Door de jaren heen sloten steeds meer boeren zich aan bij de coöperatie waardoor de export groeide. Inmiddels telt de coöperatie 8500 leden.