Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Jumbo moet achttien winkels doorverkopen om C1000 over te kunnen nemen. Dat heeft de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) dinsdag bekend gemaakt.
De NMa geeft dus definitief groen licht voor de overname op voorwaarde van het doorstoten van achttien winkels. Het gaat om winkels die aan concurrenten moeten worden verkocht.

Plaatsen
In de volgende plaatsen moet Jumbo een winkel verkopen, zegt de NMa: Baarle-Nassau, Beilen, Bleiswijk, Bunschoten-Spakenburg, Dedemsvaart, Deurne, Dokkum, Grave, Heeswijk-Dinther, Kampen, Meerssen, Meijel, Oirschot, Raalte, Raamsdonksveer, Surhuisterveen, Ter Apel en Zuidlaren.

Keuze
Jumbo heeft besloten haar oorspronkelijke overnameplan te wijzigen nadat de NMa constateerde dat de overname in 18 plaatsen de concurrentie mogelijk zou beperken. Door winkels te verkopen, blijven er ook in deze plaatsen na de overname voldoende keuzemogelijkheden over, zegt de NMa na onderzoek. Op landelijk niveau ziet de NMa geen concurrentieproblemen ontstaan. “Het marktaandeel van Jumbo is na de overname relatief beperkt en er zijn sterke concurrenten actief”, aldus de waakhond in een communiqué.