Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

120226_wereldwinkel Afgezien van de  ingrediënten die de Wereldwinkel biedt voor een bijzonder smakelijke maaltijd, dragen sfeer en vormgeving van de eettafel bij aan de smaakbeleving.
Vandaar dat ook de Wereldwinkels in Bernheze prachtige serviezen en glaswerk in haar assortiment hebben opgenomen

Het hand­beschilderde aardewerk uit Thailand met een hartvorm aan de onderzijde, vergezeld van hand­geblazen glazen en karaffen uit Vietnam. Of ditzelfde glaswerk gecombineerd met Vietnamese porseleinen aardewerk. Daarbij een uniek houten slacouvert, een speels peper-en-zoutvaatje, een sfeervol lichtje…... Dat wordt smullen!

Handbeschilderd aardewerk
Het rode hartservies uit Thailand is gedecoreerd met gestanste hartjes en bestaat uit een taartset met schaal, bordjes, koffiekopjes, mokken en een tea for one set. Alle onderdelen van het servies hebben aan de onderzijde de vorm van een hart. Schenk koffie of thee in de koppen en er verschijnt een hartvorm. Alle onderdelen zijn los te koop. Een leuk cadeau om een geliefde te verrassen. Naast het hartservies uit Thailand bieden de Wereldwinkels in Bernheze ook aardewerk uit Vietnam aan. Echter de producent uit Thailand verdient speciale aandacht vanwege haar goede sociale beleid voor de medewerkers.

De producent van het hartservies
Het hartservies wordt geproduceerd in Thailand. Sang Arun Ceramic Company Ltd. in Thailand is een middelgrote keramiekfabriek met een goed sociaal beleid. Het familiebedrijf biedt haar 220 werknemers, voornamelijk vrouwen, een stabiele vorm van werkgelegenheid. De decoraties worden waar mogelijk handmatig op de producten aangebracht. Dit is gunstig voor de werkgelegenheid én verleent de producten een unieke signatuur in de Thaise aardewerksector. De Thaise aardewerksector, die zich in het noorden concentreert rond Chiangmai en Lampang, staat onder grote druk. Veel exportklanten nemen de wijk naar goedkopere importlanden, met name China. Dat heeft grote gevolgen voor de werkgelegenheid. Sang Arun kan en wil niet mee in de wedloop van steeds grotere volumes tegen steeds lagere prijzen, en probeert vast te houden aan een eigen signatuur met handgemaakte decoraties. De fabriek onderscheidt zich door het goede sociale beleid voor haar medewerkers. Bovendien heeft het bedrijf met haar fairtrade missie een sterke extra troef in handen.

Wereldwinkels in Bernheze
Ook kennismaken met “eerlijke” handel. Loop dan vrijblijvend eens binnen in een van de Wereldwinkels in Berheze. Er is een vestiging in Heesch, Nistelrode en Heeswijk-Dinther. De vrijwilligers staan u graag te woord.

In Heeswijk-Dinther: Jonker Speelmanstraat 10   !!!!!!!!!!!!