Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

120307Hollands_GlorieHollands Glorie bij de Wereldwinkels in Bernheze
Oer-hollands met een Wereldse uitvoering! Wij Hollanders varen al sinds de 17e eeuw – de Gouden Eeuw - de wereld rond. De Nederlanders zijn echte wereldreizigers.
Nu nog steeds. En niet alleen jongeren reizen veel, ook ouderen trekken er op uit. Maar wat heeft dat met de Wereldwinkel te maken?
De Wereldwinkel verkoopt honing uit Nicaragua. Chocolademelk met cacao uit Ghana en gelukspoppetjes uit Brazilië in Delfts blauwe kleertjes! We koken tegenwoordig oma’s stoofpot in een tajine en we kruipen bij de kachel met een Thaise mok van onmiskenbaar Hollands design van Piet Hein Eek. Inmiddels zijn er aardig wat culturen gemixt.
En liggen onze oer-Hollandse producten in een wereldse uitvoering op de schappen van de Wereldwinkel. Genoeg aanknopingspunten om deze prachtige producten nu eens in een oer-Hollands spotlight te zetten.

Gelukspoppetje in Delfts blauwe kleertjes
Het Delfts blauwe gelukspoppetje wordt gemaakt in Brazilië, in Gravatá om precies te zijn, een van de armste gebieden van het land.

Naast het gelukspoppetje in Delfts blauwe kleertjes, bestaan er inmiddels al meerdere varianten van het poppetje. Wist je dat een gelukspoppetje in je broekzak of aan je mobieltje je ervoor behoedt dat je teveel geld uitgeeft? Of het geeft je bescherming onderweg.

Boerenjongens Kookboek, eerlijke gerechten van het land

Het Boerenjongens Kookboek gaat terug naar de basis. De schrijvers laten zien dat biologische producten niet duur hoeven zijn, als je maar kookt volgens de seizoenen. Het boek heeft voor iedere dag van de week heerlijke recepten, gerangschikt per seizoen. Zo zijn er voor de maandag makkelijke gerechten, op woensdag staan de kinderen centraal en op vrijdag wordt er gekookt voor vrienden. Er worden zo veel mogelijk biologische en fairtrade producten gebruikt en dat is goed voor de boer, de dieren, het land en ook voor jezelf!

Fairtrade assortiment
Het aanbod van producten in het thema Hollands Glorie is  groot en erg divers. De vrijwilligers van de inkoopgroep zijn hier allemaal enthousiast mee aan de slag gegaan. Het aanbod van de Wereldwinkels in Bernheze is daarom niet in elke winkel gelijk. Dat maakt het zo leuk om ook eens een kijkje te gaan nemen in een wereldwinkel in een andere kern van Bernheze dan daar waar je woont. Bernheze heeft 3 wereldwinkels waarvan er een gevestigd is in Heesch, in Nistelrode en in Heeswijk-Dinther. Loop er vrijblijvend eens binnen!

Jonker Speelmanstraat 10.

www.heeswijkdinther.wereldwinkel.nl