Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

thumb_120420World_Fair_Trade_DayTijdens de World Fairtrade Day op zaterdag 12 mei pleiten mensen over de hele wereld voor eerlijke handel door te genieten van een Fairtrade Break.






Fairtrade Break
Om mensen bewust te maken dat zij iedere dag op meerdere momenten van de dag fairtrade producten kunnen gebruiken, organiseren diverse landen op en rond World Fairtrade Day een Fairtrade Break. Ook de wereldwinkel in Heeswijk-Dinther doet mee aan de World Fairtrade Day. Ze schenkt een kopje fairtrade koffie op vrijdag 11 mei tussen 10.00 en 12.00 uur. Klanten kunnen bovendien tijdens deze koffiebreak genieten van een aantal leuke kortingen.  

Actiekaartje
Aan deze Fairtrade Break is ook een actie verbonden. Wie voor meer dan vijf euro aan foodproducten van Fair Trade Original koopt bij de Wereldwinkel ontvangt een actiekaartje. Deelnemers hoeven alleen maar dit actiekaartje in te vullen. De Wereldwinkel verloot een Fairtrade Break pakket ter waarde van 25 euro. Prijswinnaars worden uiterlijk
11 mei telefonisch op de hoogte gesteld. Het pakket bevat diverse fairtrade lekkernijen en bovendien fairtrade servies. Landelijk wordt er onder alle deelnemers bovendien één Fairtrade Break ter waarde van 275 euro verloot. Aan deze actie kan meegedaan worden tot en met 26 mei.
De prijzenpakketten worden beschikbaar gesteld door Fair Trade Original.

Ook nog chocolade-actie
Tegelijkertijd loopt vanaf 20 april de actie van Tony Chocolonely, die nog tot 19 mei duurt. Bij aankoop van twee repen Tony's van 200 gram krijgen klanten 1 reep cadeau, in de nieuwe smaak amandel/puur. Genoeg redenen dus om een bezoekje te brengen aan de wereldwinkel.

Eerlijke handel

Eerlijke handel zorgt ervoor dat boeren en producenten in ontwikkelingslanden het beter krijgen. Dat kan door als consument te kiezen voor fairtrade producten. En wat is er lekkerder dan een verwenmomentje voor jezelf: een Fairtrade Break met heerlijke en vooral ook eerlijke producten.

Grote keuze
Zeker in Nederland is de keuze aan fairtrade producten groot. Je kunt ontbijten met fairtrade koffie, thee, sap, rijstwafels en broodbeleg. Genieten van een high tea met fairtrade muffins en brownies. En borrelen met fairtrade nootjes, wijn en bier. Daarbij is het zelfs mogelijk om al dat lekkers te serveren op een verantwoorde tafel met eerlijk servies en bijvoorbeeld fairtrade bloemen.