Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

ivnOp zaterdag 3 november 2012 vindt de 12e Natuurwerkdag plaats op meer dan 300 locaties verspreid over heel Nederland Werkgroep VENEL van IVN Bernheze doet hiermee een oproep aan iedereen om die dag mee te werken bij Kasteel Heeswijk

Een Natuurwerkdag is behoorlijk aanpoten. Je hebt er een goede regenjas, een paar laarzen of stevige schoenen en wel wat conditie voor nodig. Maar dan heb je ook wat! Het is heerlijk om jezelf een dagje uit te leven in natuur en landschap met bijvoorbeeld het schoonmaken van poelen, het knotten van wilgen het onderhoud aan heidevelden en vele andere activiteiten. Een nuttige en gezellige dag om met vrienden en familie gezond bezig te zijn in het landschap.

Wethouder Rien Wijdeven zal de Natuurwerkdag bij Kasteel Heeswijk openen. Van 8.45-13 uur worden de volgende werkzaamheden verricht.

We zullen een deel van het broekbos afzetten om het bos te verjongen. Hierdoor zal meer diversiteit in het bos ontstaan. Van het hout dat vrijkomt worden mutsaards gemaakt voor de bakkersoven van de Museumboerderij. Jong en oud zijn welkom! Ook kinderen zijn welkom mits hun ouders meekomen voor het toezicht. In de pauzes wordt voor koffie/thee, soep en/of broodjes gezorgd.

Maatschappelijke stage

Ook dit jaar zijn er weer maatschappelijke stageplekken op onze locatie. Leerlingen van het voortgezet onderwijs kunnen punten verdienen met hun maatschappelijke stage op de Natuurwerkdag. Via www.natuurwerkdag.nl kunnen zij zich aanmelden bij onze werklocatie. Hun stagecoördinator wordt dan via dezelfde website automatisch geïnformeerd. Als aandenken krijgen de jongeren na afloop een certificaat.


Meedoen en aanmelden
Jezelf, vrienden en familie aanmelden voor een gezellig dagje onder elkaar?! Voor mogelijkheid tot inschrijving, meer informatie en een overzicht van alle activiteiten in de buurt kun je terecht op www.natuurwerkdag.nl. Het is aan te raden stevige schoenen en werkkleding aan te trekken. Afhankelijk van het weer eventueel laarzen en regenkleding. Per locatie is er beperkt deelname mogelijk, dus meld je snel aan en leef je uit!

De Natuurwerkdag wordt georganiseerd door Landschapsbeheer Nederland in samenwerking met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Scouting Nederland en wordt ondersteund door IVN vereniging voor natuur- en milieueducatie, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN), ANWB en KNNV vereniging voor veldbiologie. De Natuurwerkdag wordt mede gefinancierd door de Nationale Postcode Loterij.