Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

MaashorstMaashorstboeren trappen lente af met Kersenbloesemtocht op zondag 5 mei 2013 De bloei van de kersenbomen is het teken dat de lente is begonnen! Deze bloesemperiode is een uitgelezen tijdstip voor een bezoek aan De Maashorst: de natuur ontwaakt uit haar winterslaap en toont haar eerste kunstwerken. De kersenbomen luisteren met hun weelderige bloesem de aftrap op van het toeristische seizoen in De Maashorst. Volg de Kersenbloesem tocht op de fiets of met de auto op zondag 5 mei. 

Enigszins afhankelijk van de weersomstandigheden valt de bloesemperiode van kersenbomen tussen begin april en begin mei. Zon, regen en wind bepalen de duur van de bloei. De kersenbloesem staat symbool voor de start van het streekproductenseizoen. De bloesem kondigt de oogst aan die zich uitstrekt van medio juni tot eind augustus. De hele zomer door worden er streekproducten uit De Maashorst geserveerd in talrijke cafeetjes, theetuinen en restaurants. Heb je al geproefd van Maashorst kersenbier? Of wat denk je van kersensappen en jams? En ook lokale kersenlikeuren komen er aan! Nog groter is het aanbod van kersengebak en snoeperijen. Alle reden om dus maar eens een kijkje te nemen bij de Maashorstboeren om zelf te zien hoe kersen nu eigenlijk groeien. 

De Maashorstboeren hebben daarvoor weer een leuke route uitgezet, deelnemers kunnen op elk gewenst punt opstappen. In Vorstenbosch is er een speciaal kersenspel voor de kinderen. Diverse boomgaarden zijn open voor publiek evenals D’n Ujese Bogerd in Uden. Er is een demonstratie imkeren, een tentoonstelling over de kersenteelt en er is muziek op terrassen in de boomgaard. En er is nog veel meer te zien en te doen! Dit jaar is er ook voor het eerst een autoroute die mensen kunnen rijden.

 Kom kijken hoe de kersen groeien in De Maashorst en vier met de Maashorstboeren het begin van de lente op zondag 5 mei van 10.00 tot 16.00 uur. De route kunt u vanaf 25 april downloaden via www.maashorstboeren.nl en www.demaashorst.nl. Deelname is gratis. Er kan gestart worden op elk gewenst punt van de route vanaf 10.00 uur.