Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

140609 Bloten_voetenBeleef hoe het voelt om op je blote voeten door de natuur te lopen! Zondagmiddag (Vaderdag) wordt om 15.30 op de Dier & Tuin weide het Blotevoetenpad feestelijk geopend. Om 15.00 staat de koffie en ranja klaar voor iedereen die als éérste het Blotevoetenpad wil lopen en nog wel gratis ook!

Tijdens het Coöperatief dividend van de Rabobank Bernheze Maasland in december kreeg het plan voldoende stemmen om het idee uit te gaan voeren. Het Blotevoetenpad bestaat uit twee delen. De korte route is ongeveer 1,5 kilometer lang. De lange route loopt door het bos en is ongeveer 3,5 km lang. Onderweg worden op de korte route verschillende ondergronden en obstakels aangeboden. Dit geeft een apart maar bijzonder gevoel aan je voeten.

’n Natuur avontuur

Op je blote voeten lopen over gras, kiezels, palen, door water, door de modder, klapzand, houtsnippers etc. etc. is natuurbeleving ten voeten uit. U bepaalt zelf de aankomsttijd. U wordt ontvangen met koffie en appelgebak, u krijgt uitleg en een rugzak met spullen. Vervolgens gaat u op pad. Bij de pomp doet u de schoenen en sokken uit en bergt deze op in de afsluitbare putring. Nu gaat het lopen op blote voeten echt beginnen. U gaat op pad en loopt over grint, groene houtsnippers, basalt, klapzand, water/moddersloot, fotobankje, keienbult, steltenpad, moddergeul, graspad, grindrooster, boomschors, graskeien, boomstronken, palenvak, evenwichtspaaltjes, voetenspel, wiebelbrug, zandbak, evenwichtsbalk. Halverwege het Blotevoetenpad kunt u er voor kiezen om de lange route te kiezen die over bospaden loopt. Het pad eindigt bij de waterpomp waar u uw voeten in koud water kunt koelen en  uw voeten wassen, drogen en schoeisel weer aan te doen. Weer op schoenen lopen, zult u ervaren als heel raar. Het Blotevoetenpad is op de Dier & Tuin weide aan de Meerstraat 45a, 5473VX Heeswijk-Dinther. ’n Avontuur op de blote pootjes. Maak het mee!

140609 Banner_Blote_voetenpad

Doelgroep

“We richten ons vooral op groepen die het leuk vinden om samen iets te doen. Denk aan bedrijfsuitjes, buurtverenigingen, vriendenuitjes, scholen enz. Om het Blotevoetenpad en de Dier & Tuin weide te kunnen onderhouden vragen we voor het Blotevoetenpad aan volwassenen een bedrag van € 6,- incl. koffie en appelgebak. Kinderen betalen 5,- incl. ranja met cake. Hopelijk willen veel groepen hiermee de Dier & Tuin weide steunen”, aldus voorzitter Henry van Boxmeer. Reserveren kan via www.dierentuinweide.nl