Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

ivnOp woensdag 27 mei, start in de serie ‘korte natuurcursussen gebaseerd op het seizoen’, een nieuwe korte natuurcursus van het IVN Veghel in samenwerking met IVN Uden en IVN Bernheze.

In deze zomercursus, het jaargetij van de overvloed, wordt aandacht besteed aan typische zomer onderwerpen, zoals: bloemen en hun bestuivers , vogels en hun territorium, de voedselkringloop en de op warme zomeravonden volop vliegende vleermuizen.

De cursus bestaat uit 3 binnenlessen op de woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur en 4 excursies, veelal op de zondagochtend van 9.00 tot 12.00 uur. In verband met de vleermuizen zit er ook een avondexcursie bij.

De excursies gaan naar  bekende en minder bekende natuurgebieden in noord oost Brabant  zoals Kasteel Heeswijk, Hazeputten, Geerbos en het Melven.

De docenten zijn enthousiaste IVN-gidsen die veel in de natuur te vinden zijn. In een ontspannen sfeer valt van hen en elkaar veel (bij) te leren.

De kosten bedragen 30 euro (leden IVN 20 euro) en zijn inclusief lesmaterialen en koffie.  De cursus wordt gegeven in het lokaal IVN Veghel, Buitendonk 3, Veghel

U kunt zich aanmelden  tot 15 mei via e-mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. of via de website IVN Veghel (www.ivn-veghel.nl). Na aanmelding ontvangt u een bericht met nadere informatie (maar mogelijk ontvangt u, i.v.m. vakanties, dat bericht wat later).

Binnenlessen:  wo. 27 mei, wo. 3 juni, wo. 17 juni

Excursies:           zat. 30 mei, zon. 7 juni, zon. 21 jun, wo. 24 juni

Informatie bij Fer Kalis tel. 0413-341348 en www.ivn-veghel.nl.