Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Logo Aa en MaasBinnenkort worden er in heel het werkgebied van waterschap Aa en Maas maaiwerkzaamheden gestart. Met dit jaarlijks maaionderhoud voorkomen we dat de beken en sloten dichtgroeien. Zo blijft het water stromen en voorkomen we wateroverlast bij hevige regenval.

Wilt u weten wanneer we bij u in de buurt komen maaien en welke werkzaamheden we dan uitvoeren? Kijk dan op www.aaenmaas.nl/maaikaart. Deze interactieve maaikaart is vanaf 1 mei online.

 

Om het onderhoud te kunnen uitvoeren, moeten de aannemers die voor het waterschap aan de slag gaan in een deel van het gebied over particuliere gronden rijden. Eigenaren en pachters van deze gronden zijn verplicht deze onderhoudswerkzaamheden te gedogen. Dit staat in artikel 5.23 van de Waterwet. Ook zijn eigenaren van percelen die grenzen aan de waterlopen verplicht om het maaisel te ontvangen.

Schade

De aannemers zullen het werk zo zorgvuldig mogelijk uitvoeren. Mocht daarbij toch schade ontstaan dan moet de aannemer dit herstellen of vergoeden volgens de daarvoor geldende normen. Neem bij schade contact op met het districtskantoor in uw regio.

Flora en Fauna

Bij de maaiwerkzaamheden wordt rekening gehouden met de Flora- en Faunawet. Landelijk hebben de waterschappen hiervoor een gedragscode opgezet. De gedragscode kunt u vinden op www.aaenmaas.nl/gedragscodefloraenfauna