Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

vossen2.jpgDe laatste tijd lezen we wel eens dat het aantal vossen in Nederland aan het toenemen is. Het blijkt nu dat er ook in Heeswijk-Dinther een heel aantal vossen gesignaleerd is. Er zijn er ook al een heel aantal, met vergunning, geschoten. Nu blijkt dat er ook een bezoek is gebracht aan de Brouwersstraat. (Klik op bijgaande foto.) Maar naast de 4 dode kippen waren er ook nog 4 kippen verdwenen. Bovendien zaten de ganzen op een groot aantal eieren, die van de ene op de andere dag verdwenen waren.

In de Laverdonk zijn er ook diverse vossen gezien. Daar kunnen ze zich ook te goed doen aan het grote aantal kippen dat daar buiten loopt.

En kort geleden miste iemand in de Brouwersstraat ook een paar konijntjes. Nu lijkt het niet onmogelijk dat die ook door vossen verorberd zijn.

Bij het afgezette stuk grond waar de ganzen en de kippen die hier op de foto staan, zijn ook twee gaten onder het gaas geconstateerd die duidelijk van vossen afkomstig zijn; en de manier waarop de ganzen en de kippen omgebracht zijn laat ook niets aan onduidelijkheid over.