Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

koeien.jpg Enkele Maashorstboeren houden zondag een open dag. De open dag is tegelijk met de dag van het platteland en duurt van 10.00 tot 16.00 uur.Bij de familie Verkuylen aan de Boterweg 2 in Heeswijk-Dinther worden asperges geteelt en ook aardbeien komen van het land van de familie Verkuylen. Bij hertenfarm Edel Brabant van Henk en Sjan van den Elzen, Kreitsberg 17 in Zeeland kunnen onder meer jonge hertenkalfjes bewonderd worden. Ook is het mogelijk om hertenvlees te kopen. Bij de Lindenhoeve, Menzel 28 in Nistelrode is de aspergeoogst in volle gang. Bezoekers kunnen aspergesoep proeven en er zijn volop asperges te koop. Daarnaast is op de Lindenhoeve de nieuwe zorgboerderij te bezichtigen.

Bij de familie Timmers aan de Palmenweg 5 in Nistelrode is te zien wat mandalatekenen inhoudt, er is ook een tentoonstelling van diverse mandala's te zien. Samen met haar zoon René organiseert Nellie Timmers allerlei tochten door het bos, zoals GPS-tochten of lopen door een labyrint. 

Boerderij de Bosrand, aan de rand van De Maashorst is een gemengd bedrijf waar koeien, kippen, bijen en de huisverkoop van streekproducten en diervoer te zien zijn. De boerderij ligt aan de Bosdreef 5a in Uden.

De Brabantse Hoeve aan de Zeelandsedijk 29 in Volkel houdt ook open huis. Bij de boerderij van Hugo van Zutphen is een bed & breakfast, een Brabants koffiehuys en een boerensauna.