Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

onthulling_vlinderbord.jpgVollop nieuws met lespakket, koemelken en vlinderbord
Afgelopen zondag was de Open Dag van Stichting Dier & Tuin weide aan de Meerstraat 45 te Heeswijk-Dinther.  Op deze gratis toegankelijke dag werd door de Stichting weer vollop nieuws getoond en het terrein lag er weer prachtig bij. Door het uitermate warme weer leek het er even op dat de vrijwilligers in de meerderheid waren maar later kwamen toch de nodige bezoekers nog een kijkje nemen. Rabobank directeur Piet Peters van Bernheze Maasland onthulde het speciale vlinderbord dat bij de vlinderweide is geplaatst en Schapenscheerder Bart van Krieken ontdeed de schapen van hun warme vacht. De Dier & Tuin weide wil bijdragen aan een duurzame samenleving door mensen te betrekken, te laten genieten en hun kennis te verhogen van flora en fauna. Zij dankt haar bestaan aan een groep enthousiaste vrijwilligers en sponsors.

 

Educatief

December vorig jaar kende de leden van de Rabobank via haar Coöperatief Dividend een bedrag van € 7500,- toe aan de Stichting Dier & Tuin weide. Inmiddels heeft de Stichting daarmee al het nodige kunnen realiseren. Zo onthulde tijdens deze Open Dag Piet Peters het bijzonder mooie vlinderbord met uitleg over vlinders en foto's van alle 53 Nederlandse dagvlinders. Ook het paddestoelenbord is mooi geworden en vele kleine bordjes geven specifieke educatie. Vooral leuk voor kinderen is het koemelken bij de vrolijke koe. Speciaal is zeker het lespakket dat is ontwikkeld voor de basisschoolgroepen 1 t/m 4. Daarbij gaat het verhaal van Pluis de Veldmuis over in realiteit doordat kinderen zelf allerlei opdrachtjes kunnen gaan doen.

 

Nieuwe projecten

Hoewel de Dier & Tuin weide haar 3e verjaardag nog moet gaan vieren is er al veel tot stand gekomen. Afgelopen maanden hebben de vrijwilligers de kruidentuin uitgebreid, veel educatie toegevoegd, de moestuin uitgebreid, een insectentuin en vlindertuin aangelegd, de Shetland pony is zadelmak gemaakt, luchtfoto's zijn gemaakt, onkruid gewied en onderhoud verricht. Komende maanden zal verder worden gewerkt aan educatie met een natuurspel voor de basisschoolgroepen 6 t/m 8, educatie over bijen, en alles wat onder en boven de waterlijn leeft. Ook staat er een waterpoel op de wensenlijst in het laaggelegen deel langs rivier de Leijgraaf. Graag wil de Stichting in contact komen met mensen die haar willen helpen met hun mooie natuureducatieterrein. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met nr. 06-53221249 of via de website www.dierentuinweide.

___________________________________________________________________________

 Meer informatie verkrijgbaar bij voorzitter Henry van Boxmeer, 06-53221249