Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

natuur.jpg DE BERNHEZER BUITENWACHT
 WIE
De Bernhezer Buitenwacht is een initiatief van bewoners van het buitengebied en bewoners uit de kernen die zich betrokken voelen bij het buitengebied.

WAT
De Bernhezer Buitenwacht is een organisatie die zich inzet voor de bevordering van duurzaam welzijn in een gezond buitengebied. Dat betekent streven naar herstel van het evenwicht tussen de economische, sociale en natuurlijke functies van het buitengebied.

Deze functies zijn:
WERKEN & WONEN inclusief economische bedrijvigheid, verkeer, in- en bijwonen, etc. PRODUCEREN & RECREËREN streekproducten, energie, fiets- en wandelpaden, gastvrijheid, etc. NATUUR & LANDSCHAP waaronder lucht & water, flora & fauna, ecologie, ruimte, etc.

HOE
De Berhezer Buitenwacht doet dat door via allerlei kanalen en media - kennis en informatie te verzamelen, toegankelijk te maken en te verspreiden, - belangstellenden en belanghebbenden te informeren, - met betrokken partijen en individuen te communiceren,

- in dialoog toepassing van duurzame technologieën te bevorderen, en - de toepassing van andere plattelandsactiviteiten te onderzoeken. De Bernhezer Buitenwacht werkt en denkt vanuit een positieve grondhouding, met gevoel voor realiteit, met aandacht voor welzijn en gezondheid, en met oog voor de toekomst.

WAAR
- aan tafel: met alle betrokken partijen, maar ook met individuen;
- in overlegsituaties, op thema-bijeenkomsten en op info-avonden;
- in de pers, in de media, op internet, etc.
- in de dorpen en in gemeentelijke en provinciale platforms.

WAAROM
Het beleid van de overheid maakt forse uitbreiding en groei van agrarische bedrijven in het buitengebied mogelijk. Hierdoor ontwikkelen boerenbedrijven zich tot ware industrieën. Het beleid stimuleert uitbreiding, verplaatsing en nieuwbouw, zonder voldoende rekening te houden met de risico’s voor gezondheid en andere negatieve effecten. Hierdoor komen meerdere functies van het buitengebied in de knel en wordt de balans op het platteland verstoord.

DAAROM
De Bernhezer Buitenwacht wil deze ongebreidelde schaalvergroting een halt toeroepen. Want als we zo door gaan komt er vooral steeds meer van hetzelfde. En daarmee worden de risico’s voor gezondheid, welzijn en leefomgeving steeds groter. Wij willen wel een rem op tomeloze groei, maar wij willen de economische activiteiten in het buitengebied niet bevriezen. Integendeel. Wij beseffen dat ook agrariërs hun brood moeten kunnen verdienen.
Maar wij komen óók op voor de andere belangen van het buitengebied. En we willen door beleid gericht op balans en door toepassing van nieuwe technologieën een duurzaam en gezond buitengebied waarborgen. Ook voor de generaties na ons.
Wij zijn dus niét voor alsmaar uitbreiden, maar wél voor kwalitatieve ontwikkeling. Want op die manier wordtmeer En daar is heel Bernheze bij gebaat

DUS
ls u het buitengebied ook een warm hart toedraagt, sluit u dan aan. Neem zitting in onze AdviesraadDenk actief mee in een van onze speciale Wilt u alleen uw sympathie kenbaar maken? Laat dan daadwerkelijk zien dat u achter ons staat, door u aan te sluiten bij de Vrienden van de Bernhezer BuitenwachtU kunt zich aanmelden bij  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

En één ding is zeker: U hoort nog van ons