Bewoners van de Meerstraat en omgeving in Heeswijk-Dinther maken zich opnieuw boos over de bouw van twee windmolens bij het bedrijf Search aan de Meerstraat. De bewoners hebben een brief gestuurd aan het college van B. en W. in Bernheze waarin zij onder meer zeggen officieel bezwaar te maken tegen de milieuvergunning voor de windturbines.
(willekeurig molentje)
Het is niet voor het eerst dat omwonenden van Search bv. in het geweer komen tegen de plannen van het bedrijf. Al ruim een jaar geleden maakte een groep ongeruste buurtbewoners bezwaar tegen bouwwerkzaamheden bij Search.
Volgens de bewoners heeft het college van B. en W. toen medegedeeld ernaar te streven dat er voor 14 januari 2009 een antwoord op de brief zou komen. Dezelfde groep bewoners stuurt op 11 februari dit jaar weer een brief met opmerkingen. 'Maar tot op heden hebben wij geen enkele reactie mogen ontvangen', melden de bewoners in hun brief van deze maand.
Ook de directe buurman van Search, Ruud van den Berg, heeft een bezwaarschrift ingediend. "In eerste instantie heb ik geen bezwaar gemaakt tegen de bouwvergunning omdat er weliswaar twee windmolens zouden komen, maar die zouden op 75 tot 100 meter afstand van mijn woning komen", aldus Van den Berg. "Maar in augustus 2008 zag ik dat er twee luchtbehandelingskasten op het dak van het bedrijf kwamen en dat de voeten van de windmolens geplaatst werden op 22 meter van mijn woning. Daar heb ik toen bezwaar tegen gemaakt", aldus Van den Berg.
Volgens Van den Berg is de bouw toen ook even stilgelegd. "Maar daarna moest er nog een milieuvergunning aangevraagd worden. En daar zijn een heleboel reacties op gekomen", zegt Van den Berg die nog geen antwoord van de gemeente heeft gehad op zijn bezwaar.
De buurt vraagt in de brief aan het college om het plaatsen van de windturbines tegen te gaan. 'Wie gaat de gewaarborgde instellingen van draaiuren en beperkte capaciteit controlen', vraagt de buurt. Volgens hen leidt zo'n controle alleen maar tot discussies waardoor burenruzies ontstaan. Bij de gemeente was niemand bereikbaar voor commentaar.
Bron: Brabants Dagblad, Edith Verwegen.