Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

100116_Jeugd_IVNOp zaterdag 16 januari gingen de kinderen van het jeugd IVN met een fototoestel naar landgoed Heeswijk om de natuur met andere ogen te bekijken. Om 14.00 uur verzamelden de kinderen zich in het verenigingengebouw van IVN Bernheze: de Groenling, aan de Veldstraat in Heeswijk-Dinther. Onder begeleiding van Mariken, Sjan, Mariëlle en Heidi gingen de kinderen richting kasteel Heeswijk. Alle kinderen zijn gevraagd een digitaal fototoestel mee te brengen.

De opdracht voor de kinderen is om foto's te maken van de natuur. Na een uur gingen Jop, Mathijn, Roel, Bram, Sam, Tjeu, Sjoerd, Lars en Milo met tientallen foto's op de camera terug naar de Groenling. Daar zijn de foto's met de beamer op het grote projectscherm van elkaar bekeken. De kinderen is gevraagd thuis twee foto's die ze zelf gemaakt hebben uit te printen en de volgende keer mee te brengen om te tonen in de Groenling.

Door de redactie is uit de tientallen foto's een willekeurige selectie gemaakt en op de website van IVN Bernheze is gezet. De redactie nodigt u uit de natuur van landgoed Heeswijk te bekijken met de ogen van de jeugd. Ga naar De sneeuw, het ijs, de eenden, de zwanen en de imposante bomen op het landgoed zijn goed in beeld. De grote zilverreiger, een graag geziene gast, is op grote afstand nog duidelijk te herkennen. Sporen van reeën, paarden en een haas, klimop en mos. De natuur is overal. De kinderen van vandaag zijn de natuurbeschermers van de toekomst.

Ongeveer tien keer per jaar komt het jeugd IVN op zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur bij elkaar. De activiteiten zijn gericht op de kinderen van de basisschool uit vooral groep 6. In september worden kinderen in Heeswijk-Dinther benaderd voor deelname. Het jeugd IVN draait nu al weer voor het derde jaar. Uit de ervaringen blijkt dat kinderen van groep 6 het programma het meest boeiend vinden. Oudere kinderen zijn op zaterdagmiddag meer gericht op sport en andere activiteiten. Deelname kost 10 euro per jaar per kind. Voor vragen over het jeugd IVN van IVN Bernheze kunt u contact opnemen met Mariëlle de Bont: telefoon 0413 - 293508.