Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

dierenweide Stichting Dier & Tuin weide in Heeswijk-Dinther doet op vrijdag 19 en zaterdag 20 maart mee aan NL DOET. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en wordt ondersteund door het Oranje Fonds. Naar verwachting steken zo’n 75.000 mensen in het hele land die dagen de handen uit de mouwen bij diverse organisaties en initiatieven. Dier & Tuin weide zoekt vrijwilligers voor 1) lenteklaar maken van de tuinen, 2) timmeren van een hooizoldertje en 3) palen vervangen rond de koeienweide. Daarnaast zijn er diverse andere kleine klussen. 

 

Dier & Tuin weide ziet NL DOET als een goede gelegenheid om klussen te klaren met elkaar. Vrijwilligers kunnen op deze vrijdag en zaterdag prima kennismaken met de stichting en andere vrijwilligers. We starten beide dagen om 9.00 uur en werken tot 17.00 uur. Voor de lunch en drankjes wordt gezorgd. Dier & Tuin weide heeft als doel om de interesse voor de natuur en het milieu van plant en dier te bevorderen en doet dat op een natuureducatieterrein van 5,3 hectare aan de Meerstraat 45 te Heeswijk-Dinther. Er zijn vele dieren en tuintjes te bewonderen langs een 2 km lang wandelslingerpad en graswandelpad waarbij uitleg gegeven wordt door de gidsen Pluis de Veldmuis en Professor Uil. Zie www.dierentuinweide.nl. Tevens zijn er lespakketten en natuurspellen voor scholen en groepen beschikbaar.

 De klussen:

Om de Dier & Tuin weide gereed te maken voor de lente worden de vlindertuin, de moestuin, kruidentuin en diervoederveld aangeplant; het wandelpad voorzien van houtsnippers en de waterpoel uitgezet. De koeienweide wordt afgerasterd langs het graswandelpad. De paaltjes moeten nodig vernieuwd worden, nu door steviger en mooi natuurlijke kastanjehouten palen. De koeienweide, met 2 Schotse hooglanders en 2 Lakenvelder koeien is 3 hectare groot. Genoeg palen dus voor een dag klussen in de mooie natuur. De stal geeft de dieren de mogelijkheid om te kunnen schuilen bij slecht weer. Tevens biedt dit de mogelijkheid om stro, hooi en voer op te slaan. De zoldervloer moet daarvoor geschikt gemaakt worden. Klussen, zagen, timmeren. Help ons mee! Ook als je maar een beetje handig bent. U kunt inschrijven op  www.nldoet.nl