Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

100314_geleluzernevlinderOp dinsdag 16 maart organiseert IVN Bernheze een lezing over 'Nesthulp voor insecten' in het gemeenschapshuis de Stuik in Vorstenbosch. De lezing wordt gegeven door de geweldige verteller Pieter van Breugel uit Veghel. Pieter heeft vele boeiende lezingen op zijn naam staan. IVN Bernheze prijst zich dan ook gelukkig dat Pieter bereid is deze lezing in Veghel te presenteren.

Er zijn heel veel insecten in de wereld. Ook in onze eigen omgeving: bij-en, vliegen, vlinders, libellen, kevers, sprinkhanen, hommels, enz. Wat doen al die diertjes, wat dragen ze bij aan de omgeving, hoe leven ze? Op al deze vragen en de vragen die u altijd al had willen stellen krijgt u op dinsdag 16 maart een antwoord.

IVN Bernheze organiseert lezingen, excursies en cursussen om beleving, kennis en ervaringen uit de natuur bij u te brengen. Na het deelne-men aan deze activiteiten gaat u een volgende keer nog enthousiaster wandelend of fietsend door het landschap en de natuur in. Natuur- en milieueducatie is de belangrijkste doelstelling van IVN Bern-heze. Leden volgen hiervoor opleidingen en cursussen om hier een goe-de invulling aan te geven. Door lid te worden van het IVN ondersteunt u de vereniging in het oppakken van deze activiteiten

Het adres van Gemeenschapshuis De Stuik is Schoolstraat 14 in Vor-stenbosch. Voor informatie over de lezing kunt u contact opnemen met Jan Dortmans, tel: 0413- 350764.