Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

100319-phe-Dier_en_Tuinweide__3Stichting Dier&Tuin weide doet mee aan de landelijke vrijwilligers actie: ‘ NL Doet’. Er waren vrijdag 19 en zaterdag 20 maart ongeveer veertig vrijwilligers in actie. Zij staken samen de handen uit de mouwen om het prachtige natuureducatieterrein  aan de Meerstraat in Heeswijk lente klaar te maken. Het ‘samen iets doen’ is een belangrijk aspect van Dier&Tuin weide. Bij de actie NL Doet, zijn landelijk zo’n 150.000 vrijwilligers actief. Zelfs de Koninklijke familie kluste met maar liefst 11 personen in Nieuwegein aan een bouwspeelplaats.
Zonder Koninklijke aanwezigheid zijn de dagen van ‘NL Doet’ voor Stichting ‘Dier & Tuin weide’ geslaagd.
Op vrijdag waren er ongeveer vijfentwintig vrijwilligers bezig en op zaterdag vijftien. Zij timmerden een zolder in de stal om stro, hooi en voer op te slaan, verfraaiden de paden met houtsnippers, sloegen kastanjehouten palen voor de afrastering van de koeienweide in de grond en maakten de moes- en kruidentuin lenteklaar. Zij waren in de weer met harken, schoppen en hamers, soms samen met andere vrijwilligers, soms samen met kinderen.
Vanwege dit ‘samen doen’ zijn alle  vrijwillige activiteiten van ‘Dier&Tuinweide’ meer dan werk alleen. Zij leveren een bijdrage aan natuurbehoud, educatie voor kinderen, maar ook volwassenen kunnen er nog het nodige leren is tijdens het nu drie jarig bestaan van ‘Dier&Tuin weide’ duidelijk geworden.
Er zijn educatieve programma’s ontwikkeld voor onderwijs, kinder- en familiefeestjes, waarvan gebruik gemaakt kan worden. Er zijn speelse speurtochten voor de allerkleinsten, je kunt er lekker kroelen met een konijntje of een hangbuikzwijntje aaien.
Maar het werk biedt voor volwassenen, die door bijvoorbeeld een ziekte, werkeloosheid hun evenwicht een beetje kwijt zijn ook een mogelijkheid om via dit vrijwilligerswerk weer balans te vinden in hun leven. Structuur en sociale contacten helpen daarbij, het is zinvol  lekker buiten bezig zijn.
Dus ook al is ‘NL Doet’ nu voorbij, er is gedurende het hele jaar actie bij ‘Dier& Tuin weide’. Mocht je interesse hebben kijk dan verder op www.dierentuinweide.nl  of neem contact op met Henry van Boxmeer Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel:06-53221249.