Populatieboost
Vooral vissen die zich via stromend water verplaatsen zijn gebaat bij de nieuwe vispassages, bijvoorbeeld het Bermpje, de Kopvoorn, de Riviergrondel en de Winde. Ook geïsoleerde en daardoor bedreigde vissoorten krijgen nu meer bewegingsvrijheid waardoor ze zich beter kunnen ontwikkelen. Beoogd doel van de passages is ook dat vissen hun populaire paaigebieden makkelijk kunnen bereiken. Goed voor een populatieboost!
Ondergrondse vispassages
De nieuwe vispassages komen over een lengte van veertien kilometer tussen Heeswijk en Uden. Het gaat hier om vier betonnen constructies onder de grond, afgedekt met een metaalplaat. Wie hier wandelt zal niets merken van de ondergrondse vispassages. Alleen de metaalplaat is te zien. De vispassages hebben geen invloed op de waterstand en worden geplaatst in grond van het waterschap.
Start werkzaamheden
Plan is om de vispassages in september aan te leggen. Het inrichtingsplan ligt van 7 mei tot 18 juni ter inzage op het districtskantoor in Loosbroek (Dorpsstraat 18) en op het hoofdkantoor in ’s-Hertogenbosch (Pettelaarpark 70).
Inloopmiddag
Geïnteresseerden kunnen de inloopmiddag over de vispassages bezoeken, op dinsdag 18 mei, van16.00 uur tot 18.30 uur op het districtskantoor, Dorpsstraat 18 in Loosbroek. De projectleider van waterschap Aa en Maas is dan aanwezig om vragen te beantwoorden.
Waterschap Aa en Maas
Waterschap Aa en Maas is elke dag met water in de weer. Voor burgers en bedrijven werken wij aan het in stand houden van gezonde, veilige en veerkrachtige watersystemen. Voor mens, plant en dier bieden we ruimte aan duurzaam en recreatief gebruik. Steeds met oog voor een leefbare en gezonde toekomst, een luisterend oor voor maatschappelijke groeperingen en grip op kosten en kwaliteit. Voor meer informatie over deze onderwerpen en andere waterschapszaken zie www.aaenmaas.nl.
Waterschap Aa en Maas, met water in de weer!