De belangrijkste overwegingen zijn dat door de samenwerking de dienstverlening aan de burgers verbetert en de uitvoeringskosten afnemen. De kostenbesparing past bij de wens om de administratieve lasten voor de burgers te verminderen. De burgers ontvangen vanaf januari 2012 van de nieuwe belastingorganisatie een gecombineerd aanslagbiljet, waarin zowel de heffingen van het waterschap als de gemeentelijke belastingen zijn opgenomen. Ook kwijtschelding en afhandeling van bezwaarschriften zal gezamenlijk worden uitgevoerd.
Het bestuur van de nieuwe belastingorganisatie wordt gevormd door vertegenwoordigers uit de colleges van burgemeester en wethouders en uit het dagelijks bestuur van het waterschap. De belastingmedewerkers van de gemeenten en het waterschap komen in dienst van de nieuwe belastingorganisatie. De belastingorganisatie zal worden gehuisvest in het gemeentehuis Oss, Raadhuislaan 2.
Waterschap Aa en Maas werkt 24 uur per dag met water. Dit doen we voor nu en later, voor 700.000 inwoners en bedrijven in Oost-Brabant.
- Wij zuiveren het afvalwater en geven het weer schoon terug aan de natuur. Heel belangrijk! Want schoon water is van levensbelang voor mens, plant en dier.
- Wij zorgen voor voldoende water voor de land- en tuinbouw zodat gewassen goed kunnen groeien.
- Wij zien er op toe dat de 110 kilometer lange Maasdijk bestand is tegen extreem hoge waterstanden.
- We zetten ons in voor fraaie waterrijke gebieden in natuur en stad zodat iedereen er van kan genieten.
- Wij controleren de waterkwaliteit in recreatieplassen zodat niemand ziek wordt van een zwempartij.
- We nemen noodzakelijke maatregelen met betrekking tot de klimaatverandering.
Waterschap Aa en Maas staat voor duurzaam waterbeheer, waarbij de nadruk ligt op ieders veiligheid, gezondheid en welzijn. Ook de generaties na ons hebben hier profijt van.
Werken met water. Voor nu en later.
De laatste nieuws- en persberichten van Aa en Maas kunt u ook volgen via twitter