Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015


Logoproms1Harmonie Sint Servaes uit Dinther kan terugkijken op een zeer geslaagde afsluiting van het jubileumjaar. Het 80 jarige bestaan was de afgelopen maanden al op verschillende manieren gevierd, als laatste activiteit was er zondag nog een jubileumconcert met daaraan gekoppeld het jaarlijkse kerkpleinconcert. Niet alleen de vele bezoekers, maar ook de zon liet zich van haar beste kant zien. Het was uiteindelijk moeilijk te bepalen of nu voorzitter Lambert van de Ven of de zon zelf het meest stond te stralen.

Nadat de jubilerende harmonie in januari de aftrap had beleefd van het feestjaar middels een Nieuwjaarsconcert in Kerkzicht in Loosbroek, volgde later een slagwerkuitwisseling, twee geweldige Promsconcerten, een jeugdmuziekmiddag en een korenavond. Als toetje volgde nu dus nog een feestelijke receptie. Vele mensen namen de moeite om ondanks het warme weer de jubilerende vereniging te feliciteren. Het hoogtepunt van de receptie was toch wel de overhandiging van het nieuwe vaandel, een cadeau van Jan en Addy Nelissen. Dankbaar werd het fris-blauwe vaandel in ontvangst genomen. Het ziet er werkelijk fantastisch uit en het was blijkbaar nog een heel gedoe om het gemaakt te krijgen. Maar voortaan zal het nieuwe vaandel waarin zowel het logo van de harmonie als het wapen van Dinther terugkomen met trots meegevoerd worden.

Aansluitend aan de receptie vond het traditionele kerkpleinconcert plaats. Het opstaporkest, de verschillende selecties van de slagwerkgroep en het harmonieorkest lieten horen wat ze in hun mars hadden. Het in groten getale opgekomen publiek genoot met volle teugen. Ook Martje van de Broek en Hanneke Habraken genoten, want zij kregen van de ?vrienden van harmonie Sint Servaes? ieder een splinternieuwe klarinet overhandigd. Geweldig om te zien dat deze ?supportersclub? regelmatig harmonie en slagwerkgroep verrassen met een financiële bijdrage.
Iets minder verrast, maar daarom niet minder blij, waren de vier jubilarissen die ook nog in het zonnetje werden gezet. Allereerst was er de huldiging van Erik Verkuijlen vanwege zijn 40 jarig lidmaatschap. De stille kracht op de trompet die al vele jaren zijn partij meespeelt. Vervolgens was er aandacht voor maar liefst drie gouden jubilarissen. Wim Hermans, Willy van der Steijn en Gerard Barten zijn ieder al vijftig jaar lid van de vereniging. Opvallend is wel dat van deze drie er maar eentje een instrument heeft bespeeld. Willy van der Steijn heeft namelijk zowel klarinet als altsaxofoon gespeeld. Daarnaast is hij jarenlang bestuurslid en zelfs ook voorzitter geweest. Wim Hermans heeft dertig jaar lang het vaandel gedragen, een taak die een van zijn zoons van hem daarna heeft overgenomen. Gerard Barten is vel jaren voorzitter geweest en nog altijd een trouw bezoeker van de repetities. Een woordje van de voorzitter van de muziekbond, een oorkonde en een gouden insigne met diamant waren wel aan hen besteed.
Na afloop van het concert kon iedereen de jubilarissen nog eens persoonlijk de hand schudden, en mede als gevolg van het ideale terrasweer bleef het nog lang rumoerig en gezellig op het kerkplein van Dinther.