Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

  ommetje_Dinther_sept._2010_005IVN Bernheze organiseert op zondag 26 sept. een dorpsommetje in Dinther. Medewerking wordt verleend door heemkundekring ‘De Wojstap’ uit die plaats. Het ommetje is bijna 3 km lang en gaat over het vernieuwde kerkenpad, door het beekdal van de Aa en over Den Dolvert. Gidsen van IVN Bernheze en de heemkundekring gaan mee op stap om te vertellen over het landschap, de aanwezige planten en dieren en over de historie van Dinther.

De start van de wandeling is vanaf het kerkplein en de eerste wandeling met een gids is om 9.00 uur. Om 10.00 uur start de tweede wandeling. Afhankelijk van de belangstelling kan men vóór de middag ook op andere tijden met de gids mee.

ommetje_Dinther_sept._2010_020Medewerking verleent ook pastoor Jansen. Vrijwilligers van IVN Bernheze hebben afgelopen winter langs het pad jonge aanplant gepoot, vooral meidoorn. Daarom zal de pastoor om 11.30 uur het kerkenpad openen.

Het dorpsommetje is gerealiseerd vanwege de groene maand september. IVN Nederland stimuleert om met name in de maand september groene activiteiten te ontplooien, zoals dorpsommetjes.

Het dorpsommetje kan in de toekomst ten alle tijden gelopen worden. De route kan gedownload worden van www.ivnbernheze.nl