Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Alle prijswinnaars van de Docus de Das rebusspeurtocht op een rij, samen met Docus de Das en Peer Verkuijlen. Het weer was bar en boos tijdens afgelopen Streekfair De Maashorst. Toch waren er bezoekers die gewapend met regenjas en paraplu het terrein opgingen om al het moois van de Maashorst te ontdekken. Naast de vele kraampjes en verschillende presentaties, was er een speurtocht uitgezet voor kinderen. Vandaag was de prijsuitreiking.



Het Platform Toerisme Landerd had een speurtocht gemaakt rond de mascotte van Landerd, Docus de Das. De kinderen moesten opzoek gaan naar rebussen en Docus knuffels. Alle rebussen bij elkaar gaven uiteindelijk een spreekwoord. De juiste oplossing was, ‘Gezondheid is de grootste schat’. Het slechte weer liet de speurtocht bijna letterlijk in water vallen. Maar de echte doorzetters lieten zich niet kisten door de regen. Enthousiast liepen zij over het terrein en met resultaat: de prijswinnaars zijn vandaag, woensdag 22 september, bekend gemaakt bij de Kilsdonske Molen in Dinther. Peer Verkuijlen, voorzitter van Stuurgroep de Maashorst, en Docus de Das overhandigden de kinderen hun prijzen.

De prijswinnaars

De eerste prijs, kanovaren arrangement bij de Kilsdonkse molen in Dinther, is gewonnen door  Bas en Janske Dekkers uit Zeeland (rechts op de foto).  De tweede prijs, een ezelwandeling inclusief picknick bij Boerderijcamping De Kreitsberg, is gewonnen door Lucas Hogen Esch uit Heesch. Lucas kon helaas niet aanwezig zijn bij de prijsuitreiking. Het kinderfeestje voor 10 personen bij Paviljoen de Kriekeput in Herpen, de derde prijs, ging naar Luna Morena Gorsseling uit Uden (links op de foto). Koen en Fleur Schakenraad uit Schaijk (direct rechts van Docus) mogen met een grote groep op pad om de Maashorst Spelletjes tas te gaan beleven , aangeboden door Natuurcentrum Slabroek.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd en veel plezier met jullie prijzen!