Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Spap_pakt_vort_de_fiets_MediumVan 12 tot en met 22 september 2010 werd de Europese Mobiliteitsweek georganiseerd. Overal in Europa werden activiteiten georganiseerd die mensen prikkelen om bewuster om te gaan met mobiliteit. Wat kun jij ook de rest van het jaar doen om groen(er) en schoon onderweg te zijn?

Schone auto’s
Auto’s worden steeds zuiniger. Vrijwel iedere autoreclame rept tegenwoordig over haar energiezuinige prestaties. Bijna allemaal betreft het de zuinige A- en B-labelmodellen. Bij de aanschaf van een nieuwe, maar ook bij een tweedehands auto, loont het de moeite om naar het energieverbruik te kijken. Een stap verder is de aanschaf van hybride auto’s. Deze zijn de laatste jaren enorme in opmars en steeds meer automerken voegen een hybride model toe aan hun assortiment. De prestaties van de hybride auto’s worden ook steeds zuiniger. Nóg een stap verder zijn de auto’s op aardgas en de volledig elektrische auto’s. Daarmee steel je op een verjaardagsfeestje zeker de show. Op tal van plaatsen kan aardgas getankt worden, waaronder in Uden en Oss. Elektrische oplaadpunten schieten binnen nu en enkele jaren als paddenstoelen uit de grond.

Met de trein of de bus
Smam pakt ook wel ’s de bus, bijvoorbeeld van Uden naar Grave. Dat gaat sneller dan menigeen denkt. Binnen 30 minuten is de bus er. Vanuit Veghel kun je vier keer per uur naar Oss. Die doet daar pakweg 40 minuten over. En vergeet de trein niet. Vanuit Vierlingsbeek ben je binnen een kwartier in Cuijk; in de spits maar liefst vier keer per uur! Dit zijn zomaar enkele voorbeelden van reizen, waarvoor de bus of de trein een realistisch en groen alternatief bieden.

 

Vaker fietsen
Woon je op nog geen 10 kilometer afstand van je werk en staat de fiets niet duidelijk op je netvlies, doe dan eens de fietstoss op www.heelnederlandfietst.nl en kijk welke voordelen deze fietstocht oplevert voor je gezondheid én voor het klimaat. Mensen die naar hun werk fietsen melden zich aantoonbaar minder ziek. Spap pakt dus vort de fiets!

 

 


AdresgegevensBezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35