Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

kasteel1Woensdagavond 30 maart organiseert IVN Bernheze een lezing van Bert Maes over bomen op kasteel Heeswijk. Hieraan vooraf is er een wandeling langs de oude bomen rond het kasteel onderleiding van Bert Maes. Bert Maes is een landelijk erkende bomendeskundige die werkt bij het Ecologisch Adviesbureau Maes te Utrecht.
De wandeling start om 19.00 uur bij de toegangsbrug naar het kasteel. Om 20.00 uur begint de lezing in het kasteel. De deelname aan de wandeling en de toegang voor de lezing zijn gratis.

Bomen rond kasteel
Over de oude bomen rond kasteel Heeswijk wordt veel gesproken. Hoe lang kunnen de bomen nog blijven staan? Neemt de conditie af en waarom? Is het nog veilig? Moeten ze niet gekapt? Kan de conditie worden verbeterd met een bemesting?
Veel vragen die nu heel veel verschillende antwoorden krijgen. Dit was de reden dat IVN Bernheze het initiatief heeft genomen voor het organiseren van deze avond. De bomen zijn beeldbepalend voor het kasteel en het landgoed. Als ze nog honderd jaar kunnen blijven staan dan moeten we ze nu niet kappen. Van Bert Maes hopen we op veel vragen antwoorden te krijgen.
De bomen rond het kasteel aan de Gouverneursweg zijn erg belangrijk. Van de eiken worden eikels gebruikt om nieuwe laanbomen te kweken omdat deze een bijzondere kwaliteit hebben.

IVN Bernheze
IVN Bernheze is een vereniging voor natuur- en milieueducatie. Met ruim honderd leden is het een actieve club mensen met liefde voor de natuur en het landschap. Door voorlichting, educatie, inventarisaties en natuur- en landschapsonderhoud draagt het IVN bij aan het behouden en versterken van deze natuur en het landschap.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.ivnbernheze.nl, bellen naar Harry van de Pas 06-52317518 begin_of_the_skype_highlighting            06-52317518      end_of_the_skype_highlighting.