Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

waterschap_aa_en_maasAa en Maas heeft een extern bureau in kaart laten brengen hoe burgers over het waterschap denken. Weten burgers wat wij doen? Wat vinden ze van onze informatievoorziening? En hebben ze vertrouwen in het waterschap? Om dit te achterhalen is eind 2010 een onderzoek uitgevoerd onder 5.500 bewoners.

De resultaten geven weer dat 89% van de burgers woonachtig in ons werkgebied de naam van het waterschap kent. Een groot deel van deze groep kan ook enkele waterschapstaken noemen. Men associeert Aa en Maas vooral met waterpeilcontroles en beheer van dijken. Groot belang wordt gehecht aan zorg voor voldoende en schoon water en het zuiveren van afvalwater. Deze taken van het waterschap worden het meest genoemd.

Sinds 2008 - toen verrichte Aa en Maas eenzelfde onderzoek-  is de naamsbekendheid van het waterschap toegenomen. De meeste mensen zeggen het waterschap te kennen van informatie bij de belastingaanslag. Belangrijke conclusie uit het onderzoek is ook dat burgers vaak wel weten dat ze belasting betalen aan het waterschap maar niet altijd kunnen duiden voor welke taken.

Meer mensen kennen de organisatie inhoudelijk en er bestaat een positiever beeld in het algemeen. Veel burgers zijn het eens met de stelling dat het waterschap klanten begrijpt, goed informeert en betrouwbaar is. Ook onderschrijven zij dat het waterschap staat voor kwaliteit en snel in actie komt bij calamiteiten . Een resultaat waar Aa en Maas trots op kan zijn!