Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

100116-wvdl_Kanoproject_De_Aa_32Waterschap Aa en Maas en de gemeente Bernheze presenteren op maandag 18 april de plannen die ze hebben voor het project Aa Heeswijk-Dinther. Dat gebeurt op een bijeenkomst in Cultureel Centrum Servaes aan het Raadhuisplein 24 in Heeswijk-Dinther. De bijeenkomst begint om 19.30 uur.

Het project Aa Heeswijk-Dinther heeft als doel de Aa over een lengte van vijf kilometer tussen de Kilsdonkse Molen en Kasteel Heeswijk in oude glorie te herstellen. De beek moet een mooi natuurlijk gezicht krijgen. De inrichting sluit bovendien goed aan bij de diverse gebruiksvormen van het beekdal. Mensen, planten en dieren profiteren hiervan.

Acht deelstudies
Tijdens de streekbijeenkomst wordt de streek geïnformeerd over het project en de uitkomsten van acht deelstudies die Royal Haskoning heeft uitgevoerd, samen met het waterschap en de gemeente. De deelstudies zijn de pijlers waarop een programma van eisen en visie voor het beekdal worden gebaseerd. Besproken wordt ook de relatie van dit project met andere projecten in de omgeving. Het gaat dan bijvoorbeeld om de verbreding van de N279, het project Dynamisch Beekdal, de omlegging van de Zuid-Willemsvaart en de ontsluiting van het industrieterrein Het Retsel.

Informatiemarkt
Op de aansluitende ‘informatiemarkt’ kunnen belanghebbenden en belangstellenden vragen over het project stellen aan de aanwezige medewerkers van waterschap Aa en Maas, de gemeente Bernheze en adviesbureau Royal Haskoning. Ingebrachte meningen en ideeën worden meegenomen in de deelonderzoeken. De uitkomsten van deze deelonderzoeken verwerken het waterschap en de gemeente uiteindelijk in het programma van eisen.